lumea de dincolo (de ecran)

Un oras prea scump

aprilie 7th, 2007 by koma

Strada principala. Centrul OradieiOradei(ca asa zice ea). Corso`ul. Proaspat pavat si dotat cu niste arteziene model bastinas, adica apa tasneste direct din pavaj, asa cum suntem obisnuiti cu conductele sparte in care pana la momentul sesizarii autoritatilor scena devine monument natural ocrotit. Dar pentru ca pavajul de un gri trist nu dadea stralucirea de alta data a urbei, au aparut petele de culoare maro, reprezentate prin diverse piese de mobilier ambiental. In realitate niste mostre de kitsch de cea mai inalta clasa.

pietonala.jpg

Oricum, bascaliosi cum ne e felul am incercat sa facem haz de necaz, eu postuland ca undeva zace o nota de plata de 500.000.000rol pentru toate monstruozitatile astea.

As fi uitat de buna-seama daca n`as fi citit recent in bihoreanul un articol despre aceste piese de arta la care prezicerea mea paleste inconsistent. Ei spun acolo ca in total s-ar fi cheltuit 5.000.000.000rol(sper ca nu gresesc) astfel incat o banca ar ajunge la 13.000.000rol(de asta sunt sigur). Cum nu iese fum fara foc, ceva necurat tot este, dar despre asta vom auzi cat de curand, poate si din cauza ca alte scandaluri, mult mai banoase stau acum la coada.

Later edit: mai jos poze de la doar 50km dincolo de frontiera, dintr`un oras cu oameni fericiti.

3.jpg 1.jpg 2.jpg

Posted in Blogfather, News | 4 Comments »

4 Responses

  1. FallenAngel Says:

    Pai si ce-are de-a face orasu` asta de la frontiera? Tot pavaj gri vad ca are, sau ma rog, de culoare inchisa. Arteziene ca a lor avem si noi, chiar mai frumoase in Centrul Civic. Vorbesti doar sa te afli in vorba ?:)

  2. koma Says:

    Tu de buna seama ai o problema. Am specificat clar ca termenii de comparatie sunt dati de CORSO adica centrul vechi, clasic, definitoriu al urbei. Pavajul lor pe langa faptul ca e uniform nu tras cu plugu, e nuantat estetic. Dar aprecierile pana la urma le fac turistii, convinge`te singur.

    ps: inainte de a comenta citeste de cateva ori textul, s`ar putea sa prinzi ideea intr`un final neasteptat.

    Sarbatori Fericite!

  3. di Says:

    pe mine nu doar peisajul ma face sa ma simt mai altfel dar si aeru pe care+l respir, mult dfei de+al nostru plin de noxe,iar arteziene ca a lor nu vom avea nici in 50 de ani, ce sa spun de sosele, tre sa ne obisnuim cu gandul ca suntem romani, adica latini, si muult diferiti de ei!!

    ce frumoase peisaje!!!

  4. di Says:

    scuze greselile, cred ca se intelege, un studiu a aratat ca si daca scrii gresit cuvantul se poate intelege din context, dar conditiile in care l-am scris cu „teroristul” langa mine sunt de la sine intelese

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.