lumea de dincolo (de ecran)

Orasul in deriva

decembrie 9th, 2007 by koma

Anarhie. Asta e cuvantul potrivit pentru situatia din Oradea. Politicienii fruntasi si-au pus din nou interesele de grup/personale inaintea intereselor cetateanului cand vine vorba de inlocuitorului vesnicului Petru Filip, acum plecat sa ne ajute de departe.
Stiu ca e politica si eu nu fac politica. Dar n-ar trebui sa fie politica. Ci bun simt. Responsabilitate. Civism. Dar cum e sa candidezi la Europarlamentare, renuntand pe fata la interesul pentru urbe si sa vii cu coada intre picioare dar si cu pretentii de primar? Sau daca vrei neaparat sa ajuti orasul asta, nu poti s-o faci decat de pe scaunul central? Ce-ai facut pana acum? Care e agenda ta?

Haideti sa lasam la o parte ciolanul. Centrul proaspat renovat arata ca porcul, orasul este intre ultimele din tara care nu au gaz, soselele se carpesc anual la fel de inutil, cladiri imense de prost gust rasar in cele mai neasteptate locuri bucurandu-se de generoase aprobari, obiectivele strategice turistice sunt nevalorificate. Nu e deloc un moment prielnic pentru candidaturi. Si atunci de ce e lupta atat de crancena?

Posted in Blogfather | 1 Comment »

One Response

  1. A. Says:

    Ai dreptate, nu e politica, e bun simt. Dar asta e o calitate rara in ziua de azi. Si, ca sa te consolez, peste tot e mai mult sau mai putin la fel: se inlocuiesc bordurile bune cu unele mai proaste, dar exorbitante, in timp ce soselele au gropi in care iti distrugi masina, se fac proiecte de fantani arteziene de te scandalizezi cand auzi pretul pentru ca puteai sa faci o casa de copii sau sa renovezi un spital cu banii aia, dar cine se gandeste la asa ceva si altele…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.