lumea de dincolo (de ecran)

Gadgets

octombrie 17th, 2006 by koma

me got this

cine cunoaste o sa saliveze instant. daca vreti si voi, send request.

Posted in Blogfather, News, Tech | 6 Comments »

Poll

octombrie 17th, 2006 by koma

Ai avut vreodata tendinte criminale?

Trebuie sa recunoastem, dincolo de toate barierele impuse de societate ca undeva in adancul sufletului suntem din cand in cand eroii principali ai momentului. Pentru ca nu toti vad la fel lucrurile, unii incearca sa lungeasca pentru eternitate aceste clipe, altii le disimuleaza in diverse vorbe de duh si voie buna, tratandu`le cu o aparenta superficialitate.

Acum nu cred ca mai e nevoie sa aduc detectorul de minciuni pentru a scoate de la fiecare cate un moment temporar in care tu ai condus actiunea. Ai fost fie comandant de grupa, detasament, fruntas utc, pcr, seful clasei, cap de pluton, castigator la concursul de role, dj in satul vecin, nashul mare, sef de scara, angajatul model, director de unitate … Prin urmare:

n

Vrei sa fii presedinte?
View Results

Posted in Blogfather, Poll, Psycho | 1 Comment »

Alphaville la Oradea

octombrie 15th, 2006 by koma

x Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat
Sooner or later they all will be gone
Why don’t they stay young …

A fost din nou ziua(zilele) orasului. Si cand e vorba de distractie, frigul de`afara nu`i poate tine pe oradeni departe de febra evenimentelor. Nu e si cazul meu. Am refuzat cu ostentatie toate invitatiile posibile, dintr`o lehamite mai mult sau mai putin explicabila. Dar cand am auzit pe mobil cateva pasaje din trupetii urcati pe scena, stiind ca e una din acele once in a lifetime, am dat fuga in inghesuiala.

Au fost proiectii pe fundal, au fost jocuri de lumini, a fost si live, desi usor cam sifonat, poate varsta, poate graba cu care s`a facut sonorizarea. Dar atmosfera s-a incins in graba, au si revenit in scena[cu cate un haineken] dupa ce multimea a aplaudat o vreme buna.

Si am zambit, stiind ca inafara de micii expirati, vata de zahar, pet`urile si ambalajele aruncate la tot pasul, cetele epnduland haotic si fortele de ordine misunand inutil a fost totusi ceva. A fost Alphaville la Oradea.

Posted in News, Poze | No Comments »

Seasons

octombrie 10th, 2006 by koma

sg1 Exact, sezoanele [ca sa nu traduc anotimpurile], astea sunt la moda acum. Filme bune n`au iesit de cativa ani, jocurile par toate la fel. Nu mai e nimeni curios daca fatza personajului are 100 sau 1000 de poligoane, nu mai e nimeni surprins de nimic. Asa ca ne raman sezoanele. Dar ce sunt sezoanele?
Nimic mai mult decat un drog lent, dar sigur. O telenovela profesionista. O serie de episoade grupate tematic. Comedie, SF… orice. O metoda de evadare. O poarta spre alte lumi. Hopa, aici chiar am nimerit`o, pentru ca eu ma uit la un serial cu porti. Stargate SG1. Si la altul… Stargate Atlantis.sga
Aparent niste prostioare, sunt sustinute de profesionisti atat la nivelul filmarilor cat si la idei. Sunt explorate multe aspecte ale teoriei relativiste, mecanicii cuantice, istorie, religie, psihologie, medicina, biologie, chimie. Si nu te prostesc. Dar dau dependenta. Ce ma fac acum, ca le`am devorat?(din primul s-au scos 9 sezoane si jumatate – dupa care au oprit filmarile in mod barbar iar din al doilea 2 sezoane si jumatate – cred ca e oprit si asta din productie).

Am mai vazut:

 • LOST
 • Sopranos
 • Battlestar Galactica

Urmeaza:

 • 24
 • X-Files

Posted in Image in motion, Poze, Psycho | 4 Comments »

Free Software

octombrie 2nd, 2006 by koma

Pentru ca am acoperirea lui Pigbrother in majoritatea optiunilor privind preferintele spre diverse aplicatii software GRATUITE, iata cateva dintre ele:

 • browser – Mozilla Firefox
 • media/DVD player – Media Player Classic
 • download manager – FlashGet
 • antivirus – Antivir PE
 • suita office – Open Office 2
 • viewer imagini – XNview
 • audio processor – Audacity
 • arhivator – 7-Zip
 • antispyware – Spybot search and destroy
 • cd-ripper – Exact Audio Copy
 • firewall – Comodo Firewall
 • ftp client – Ultra FXP
 • cd/dvd burning – CD Burner XP Pro
 • file manager – Free Commander
 • DVD backup – DVD Shrink
 • System cleaner – CCleaner

Si ca sa nu va obositi sa cautati lista locatiilor, le puteti accesa direct din topicul lui Pigbrother, alaturi de multe altele care in opinia lui merita „toti banii”.

Deci daca intentionati sa scapati de mana unsuroasa si rece a justitiei romane, dati jos tot software`ul piratat si puneti soft gratuit, care adesea se dovedeste mai bun.

Posted in Blogfather, Tech | No Comments »

Guardian Angel at work

octombrie 2nd, 2006 by koma

Roua diminetii inca se scurge pe parbrizele rablelor ramase prin parcari. Grupuri de multi, 2 sau 1 persoane ratacesc spre scolile stabilite prin calculator exact pentru ei. Poftim? nu exista grupuri de 1? Aiurea, poate n`ati auzit de ego, superego si alte vietati care toate se ascund sub acelasi buletin. Ele, creaturile astea imprevizibile te fac sa tragi cate`o flegma cand lumea incepe sa nu te mai observe, sa aprinzi o tigara cand nu`ti gasesti rostul in viata, sau in cel mai bun caz sa te legi de vreo amarata pentru ca nu a inzestrat`o natura cu cele mai bune daruri.

Dar toate astea se petrec sub privirile linistite ale marelui arbitru. El, echipat cu o cascheta lucioasa si haine platite din banii prostimii are mareata sarcina de a aduce pe drumul cel bun ratacitii sortii. El e platit sa vegheze comportamentul tinerilor atunci cand lumea nu poate sa arate rautacioasa spre dascalii incompetenti.(cum de ce? pentru ca e pauza sau inafara orarului).

Se intampla ca exact in acest moment, marele arbitru sa fie antrenat intr`o discutie care ar putea salva omenirea, cu unul dintre maistrii care inca buimacit de somn se bucura de atentia celui elegant echipat din fata sa. Iar cand nu se bucurura el, se bucura unul din elevii emancipati, care vor dori sa intre si sa iasa cand vor ei, unul din directori care crede ca este ascultat, unul din profesorii care musca periodic aceeasi placa: Nu e zona mea, nu e atributia mea …

Paza in scoli, asta era subiectul, pentru cei care au ajuns pana aici. Din pacate, cei mai zgribuliti dintre gardienii publici, care adesea nu au nici liceul, sunt pusi sa pazeasca liceenii de tentatiile care dau tarcoalei varstelor periculoase. Viciile, grandomania, lipsa de control, limbajul, atitudinea sunt doar cateva aspecte care ar trebui sa intre sub incidenta acestor indivizi. Nu cred ca sunt departe de adevar cand afirm ca multi dintre ei nu stiu sensul cuvintelor amintite. Ce stiu ei este sa se fereasca de necaz, sa nu`i ia la ochi bandele rebele, sa nu se incurce prea mult in acoperirea zonelor, sa nu isi faca dusmani, sa nu i se dea de lucru.

Ai contraexemple? zi`le aici

Posted in Blogfather | 2 Comments »