lumea de dincolo (de ecran)

ME RO Sibiu vs METRU Cluj

septembrie 27th, 2007 by koma

mero.jpgmetru.jpg

Surprinse din perigrinarile mele recente prin Bucuresti. Multe n-am vazut ca am fost mai mult pe drumuri dar daca e ceva de observat e oferta variata pe care o prezinta METRO in Ardeal.

Posted in Blogfather | 3 Comments »

Renault Sandero

septembrie 22nd, 2007 by koma

Noul model care va fi produs la Pitesti. Parca incepe sa semene si masina romanului cu ce fac oamenii civilizati prin tarile lor. Daca omiti interiorul preluat integral de la Logan, ar putea fi o corcitura intre C4 si Clio. (Inspirat din nwradu.)

Posted in Blogfather | 5 Comments »

HungaroSprint

septembrie 18th, 2007 by koma

O duminica colorata tomnatic care nici nu prevestea iadul de a doua zi provocat de reinceperea anului scolar m-a purtat sute de km prin pusta ungureasca pana la Budapesta si mai departe la Balaton. Cateva ore placute, pe care sper sa le inmultesc in viitor.

Posted in Blogfather | 3 Comments »

Bloody neighbours

septembrie 13th, 2007 by koma

BOOOOOOOOOOM!!!

Erau niste copii pe casa scarii si mi-am imaginat un sut neinspirat intr-o minge, o bicicleta cazuta… etc. Dar in clipa urmatoare intra una mica blonda uda din cap pana in picioare de cola cum ca vecina noastra cea noua, de la 4 a scapat sticla de cola pe la etajul 2 pe casa scarilor dupa care a transmis, de sus: bine ca n-o cazut pe voi, auzi du-te zi la maica-ta ca imi pare rau dar o rog pe ea sa curete.(eu unul am zis precis a inteles gresit, a zis ca vine ea jos ulterior sa curete – aici a inceput planul meu dracesc).

La o prima evaluare, paguba era: 3 biciclete, 3 copii, 2 pereti, 2 usi si o balta serioasa pline de cola. Dar adevarata paguba inca nici printre randuri nu se intrevede…

REVENIM DUPA PUBLICITATE

Cola – iti face viata mai frumoasa!

… aici intervine geniul meu diabolic, prin care sugerez mamei rugate sa curete s-o sune la interfon s-o cheme de urgenata pentru ca in ciuda frumoaselor rugaminti n-o sa curete ea in locul ei.(aici as face o precizare: nu e vorba de rautate, poate in locul altui vecin, cu care ai un trecut comun si cu care ai pierdut sirul cui ii e dator si cu cat ar fi facut-o fara rugaminti, dar nu e cazul). Ea ca nu si nu dar o vad din casa scarilor cum suna. Cam tot in acelasi timp aud niste racnete la etajul 4, raspunsurile la telefon(cred ca se auzeau mai clar decat in receptor) prin care vecina cu pricina isi exprima nemultumirea fata de gestul de neconformizare.

Si inca nu e gata!

Ca sa nu las nici aici sa se termine povestea, ma fofilez eu in zona calamitata in momentul in care cocota se prefacea ca da cu mopul(a protestat ca nu vrea sa-si murdareasca mopul personal cu casa scarii). Vazand ca nu e singura, pentru a mai reduce din umilinta pe care o simtea din cauza privirilor straine(io), isca o discutie cu membrii familiei rugate cum ca ei ar sta mai multi in casa decat sunt trecuti pe tabel(ei stau mereu 3-4 si sustin c-ar fi 2). Spiritele se incing, apare cumnata blonda sa-si sustina impricinata pe un ton care acoperea orice meci de fotbal din perioada respectiva. I-am spus calm ca noi toti auzim foarte bine, n-are rost sa se agite. I s-a reprosat ca ea si prietenul stau la cumnata-sa. La care ea, nevazand decat cu o mutare in fata spune: prietenul meu are garsoniera, el nu doarme aici, doar vine la mine!(ciudat, din moment ce ea nu locuieste aici, de ce-ar veni aici la ea 🙂 ). Apoi ne acuza pe toti vecinii ca susotim despre ei pe la spate.

AHAHAHAHAHA!

Aici, din nou eu, incep intr`un hohot isteric care pentru 3 secunde aduse crispare pe toate chipurile, suficient cat sa`mi spun replica: nu sunteti suficienti de importanti, ne jignesti pe toti cand spui ca vorbim despre voi. Moment in care blonda se pierde in decor, eu ii amintesc impricinatei care inca dadea desincronizat cu mopul ca au datorii mari(n-au platit niciodata la intretinere) pe care noi fraierii le acoperim. Aici a mimat o saritura de mustar zicand ca plateste cand vrea ea, ca s-a interesat si nu noi ii platim ei minusurile. Totusi n-a mai fost la fel de fericita cand am intrebat-o daca se va supara cand o sa i se taie apa. A zis un sec: s-o taie, a mai zis ca-si baga picioarele in toti vecinii ca de cand e ea n-a mai vazut asa vecini(vine de la tara, socru-sau primar, evident vecinii se poarta dupa cheful ei, nu invers).

Ea cred ca a jucat in culmea aia in care te caci pe pragul vecinului si suni sa-i ceri hartie.

Asta a fost adevarata pierdere.

Posted in Blogfather | 7 Comments »

Nepoata la Korcula (Croatia)

septembrie 9th, 2007 by koma

Si ca sa fie colectia de nepoti (aproape) completa, adaug iesirea varului meu (filiera ungara) in Croatia, unde aportul meu s-a limitat in a`i imprumuta un aparat digital pentru marturia unor clipe deosebite.

korcula.jpg

The greenest, most independent and most interesting of Croatia’s 1,000 or so islands, Korcula was a favorite Greek holiday spot over 2,000 years ago. Very much a law unto itself – as you might expect from a community that resisted the sieges of centuries – Korcula town is a mini-fortress enclosed with honey-coloured stone walls that contain hidden treasures, from icons to Tiepolos, as well as architectural delights in every narrow, cobbled street.(sursa)

Posted in Blogfather | 1 Comment »

Nepoti la Saint-Cyprien

septembrie 9th, 2007 by koma

Daca eu am stat ca habaucul toata vacanta ajutand scoala romanesca in drumul ei sinuos spre (…chiar spre ce?), alde nepotii mei din germania s-au simtit de minune pe malul mediteranei, la St. Cyprien.

stcyprien.jpg

3ème port de plaisance européen, Saint-Cyprien est grâce à ses installations de qualité la station balnéaire rêvée pour réussir des vacances dans un environnement protégé. Sa situation exceptionnelle vous permet de découvrir le pays catalan et son patrimoine ( 30 km de l’Espagne, 17 km de Perpignan).(sursa)

Posted in Blogfather | 2 Comments »