lumea de dincolo (de ecran)

PFA – enigme elucidate

februarie 20th, 2009 by koma

Cu putin timp in urma.

Cu si mai putin.

Nu ma simt niciodata confortabil printre contabili, la finante, banci. Prea multe cifre, prea multe hartii de pazit. Intamplarea face ca eu sa fiu nevoit sa-mi tin contabilitatea… mie!

Si am inceput eu sa caut, ca orice crestin bine intentionat pe gugal, despre acte pfa, documente pfa, registre, jurnale, declaratii, taxe, impozite, cas, cass, de m-a lovit strechea. Pe masura ce avansam cu cititul zapaceala era tot mai mare. Asa ca am facut ceea ce n-am crezut ca voi face niciodata: m-am prezentat la Read the rest of this entry »

Posted in Blogfather, Poze | 4 Comments »

Gorbunov – true stories

februarie 12th, 2009 by koma

Cum ramasesem lipit de televizor mai mult decat era cazul, din cauza fenomenului mai jos amintit, ma loveste cruda Realitate cu un text traditional moldovenesc, grait de Gorbunov in apararea lui:

Sunt nevinovat… mi-au stricat viata total!

Cum isi permit caricaturile astea de politisti sa ii strice imaginea imaculata a marelui recuperator care se plimba in vazul lumii cand ar trebui sa scrijeleasca anii ramasi de ispasit pe peretii inchisorii?  Chiar asa… cine ar fi putut banui ca un asemenea ingeras ar putea rani si o musca?

In mod surprinzator, atitudinea lui nu ma mira deloc. E exact discursul oricarui politician acuzat de orice.

Posted in Alien | No Comments »

Oradea plaza down

februarie 12th, 2009 by koma

Accident de munca la Oradea Plaza, soldat cu 4 victime, dintre care 1 decedata…

Dupa cum ziceam si aici, asteptam cu nerabdare sa vad gigantul care urma sa inlocuiasca vechea Piata Mare a orasului. Am fost surprins azi sa aud cum urla sirenele salvarilor prin oras, intrebandu-ma cine isi permite sa fie bolnav pe gerul asta, la 1.5C. Pe realitatea constat ca am ajuns si noi celebrii si suntem felicitati ca n-a fost mai rau, muncitorii prinzand accidentul in pauza de masa…

Posted in Psycho | 1 Comment »

Identity – traditia si rolul ei

februarie 3rd, 2009 by koma

Nu stiu daca mai functioneaza romanismul, romanitatea, setea preluarii unor obiceiuri, nevoia de a apartine unor valori. Un blogger mi-a cerut sa amintesc si eu despre tanara din imaginile alaturate, probabil tocmai din aceste motive. Asa ca asta voi face, voi aminti. Iar daca va place, dati mai departe, daca nu, nu e nici o problema, scena muzicii populare romanesti este atrofiata oricum in asa masura incat nu stii unde se termina maneaua si incepe prostul gust. Ca sa nu influentez pe nimeni, nu o sa amintesc si parerea mea.

Posted in Image in motion | 11 Comments »