martie 2009


Impresionatul doamnelor si domnisoarelor este poate cea mai veche meserie facuta cu placere pe planeta asta. Una din retetele de succes, care merge pe orice anotimp, este afisarea laturii masculine pure, care in subconstientul feminin decripteaza siguranta rezolvarii tuturor problemelor care ar putea interveni pe parcurs. Inspirat de aceste realitati crude(nu cele de mai sus, ci nucile de cocos si una din bananele achizitionate in mall), am scos la vanzare ultima opera cu tenta impresionista, intitulata modest „THE MAN”, din care surprind un pasaj in imaginea de mai jos:

Pentru cei care au ramas fara linkuri la comentatori, am gasit rezolvarea, gugalind la randul meu. Se pare ca este o problema recenta wordpress care afecteaza temele cu ‘ external nofollow’ atasat lui href, care face ca link-urile comentatorilor sa se genereze incorect. Asadar, localizezi fisiereul wp-includes/comment-template.php si inlocuiesti linia:
$return = „<a href=’$url’ rel=’external nofollow’ class=’url’>$author</a>”;
cu linia:
$return = ‘<a href=”‘.$url.'” rel=”external nofollow” class=”url”>’.$author.'</a>’;

de aici.

Vezi un cetatean normal, apasat de grijile cotidiene ale vietii de familist, mergand linistit pe strada. Apropierea neprevazuta a unui patruped comunitar ii schimba complet traiectoria: ia primul bolovan din drum si-l azvarle cu o forta nebanuita spre dobitoaca inca nedumerita de meteoritul care-si confirma cu fiecare secunda destinatia imprimata initial.

Ce gandesti? (mai mult…)

Daca nu pedigree-ul, rotunjimile dobandite pe catwalk sau marea portocalie de tineri dornici s-o sustina conteaza pentru entuziasta d-ra Elena Basescu, ci doar faptul ca, si aici ii citez tatal: e mai desteapta decat credeti, stie o limba straina, atunci si eu, si tu, si poate majoritatea tinerilor trecuti de 18 ani(daca exista limita de varsta) putem spera la postul de ieuroparlamentar.

EBA (acronimul inspirat din placuta de inmatriculare a masinii cu care va apare pe foile de semnaturi) a declarat public ca IESE din partid pentru a arata o data pentru totdeauna ca nu partidul sau tatal ei sunt motoarele care o propulseaza, DAR INTRA imediat dupa alegeri.

Pesemne trebuie sa ai stofa de mare carturar sa pricepi dedesubturile unei miscari atat de subtile, dar ca simplu specimen al homo sapiens sapiens, raman inert.

Glasnost si perestroika(transparenta si restructurare) sunt cele 2 principii de baza ale comunismului sovietic. Dar nu despre genul asta de transparenta voi vorbi aici, ci despre aceea a gifurilor sau mai nou png-urilor ca formate grafice.

Asadar cum fac un gif trasparent?

Daca doresti sa realizezi o imagine cu fundal trasparent, ca cea din postul 1000, sau 985(insusi acest post este raspunsul catre unul din cititorii interesati de acest subiect), urmezi pasii de mai jos:

1. deschizi photoshop.

2. deschizi imaginea la care doresti un fundal/zona transparenta.

3. selectezi(de ex cu lasso) doar zona care doresti sa se vada din imagine

4. creezi o imagine noua – File/New(cu parametrul Background Contents: Transparent) cu aceleasi dimensiuni ca si imaginea de la care ai pornit.

5. alegi layer/new layerpaste(merge si direct paste)

6. alegi file/save for web, unde poti sa alegi gif, png, numar de culori folosite, nume

that`s it!

ps: cei care nu pot fara poze, gasesc asta de exemplu aici.

Aflat in fata vitrinelor cu zeci de feluri de masline, ma simt mai tot timpul incapabil sa aleg, asa incat cer sa mi „se recomande”. In general recomandarile nimeresc pe langa, dar ieri a fost o exceptie delicioasa. Ca sa ajungeti direct la rezultat, cele mai bune masline sunt: „Mamouth”, ca in figura de mai sus, la 17,99ron/kg.

ps: acesta este postul 1000. ar trebui sa castig ceva ca l-am scris eu… hei, admin, unde esti?!

  • LaCie little disk
  • USB 2.0, 2x FireWire 400
  • 320 GB
  • 8 MB
  • 5400 rpm
  • Integrated USB cable
  • Sync and Backup software
  • 81 x 129 x 18 mm
  • it`s mine! 🙂

Insipidul titlu mi-a venit de la scuza unui tip mai resemnat decat media resemnatilor care inca au prostul obicei sa-si plateasca taxele la zi: Nu sunt ele de vina domnule… DAR CINE?! ... sistemul este!

Povestea incepe intr-o mizerabila zi de vineri 13 … (mai mult…)

Am aflat ca sunt citit si citat. Numarul vizitatorilor a crescut la ametitoarea valoare 2. Am inteles de la specialisti ca deja de la 3 vizitatori poti sa te prezinti cu nerusinare la roblogfest.

Alatura-te si tu campaniei „Saraceste-l pe Fluture„, sau cum s-o fi chemand, adaugandu-l pe acesta in blogroll-ul tau, chiar si numai pentru cateva zile. Indicatiile, simple si concrete, sunt aici. Eu garantez personal ca tipul asta se va tine de cuvant in ceea ce spune, daca asta conteaza pentru cineva. Fluture va lasa pe voi sa va arogati acele donatii, in numele vostru personal, chiar daca le plateste el.

later edit:

fluturele s-a si tinut de cuvant, si conform indicatiilor primite prin zelist, a facut o calculatie ca in figura de mai jos:

Buna ziua, Domn profesor !
Ce mai faceti ? Cum sunteti ?

De mult nu am mai vorbit.
Sa stiti ca
(mai mult…)

Stiu ca fiecare om crescut cu pc-ul in brate are „boala lui”, un joc ramas la inima, indiferent de trendul pe care il ia industria jocurilor ulterior. In cazul meu a fost Red Alert, chiar din momentul in care a aparut. Si acum, cu toate ca l-am sters deja de 2-3 ori, in momente de slabiciune il readuc iar la viata, si mai joc cate o runda. Visul meu inca de atunci, ca odata cu „dezvoltarea stiintei si tehnicii” hartile sa devina tot mai mari si unitatile mai multe si mai viclene, a inceput sa se materializeze. Chiar daca nu apreciez designul actual pe care il imbraca noul Red Alert, engine-ul, acoperirea tipurilor de atac/aparare echilibrata, AI-ul si capacitatile multiplayer, respectiv cooperativ fac din el o opera de arta, care descoperita sau in cazul meu, redescoperita, nu te mai lasa indiferent.

Da, cinstiti cetateni, astept ca ORDA sa-mi scormoneasca prin casa si sa se minuneze ca sunt unul din cei putini „cu acte in regula”. Acu 2 ani a fost Vista 64, urmeaza office si nod32, cat de urgent.

Multumesc lui Bogdan, care sufera de aceeasi boala :).

Mai are omu si surprize placute…

Prezentam eu unor colegi cum se mananca blogurile(nu intre ele) si dadeam tot felul de exemple, aparent haotic. Ajungand la tinere sperante, l-am amintit pe tibi, subliniind ca el pe langa ideile trasnite posteaza si melodii compuse de el. Mnah si binoclandu-ma in lista de melodii, am remarcat una a carui titlu cunoscut imi aducea aminte de trecutul recent, in care imi gaseam timp si pentru poezie.

Textul aici, melodia aici.