lumea de dincolo (de ecran)

Morning madness

octombrie 29th, 2009 by koma

copii adusi la scoala cu masinaProblema asta ma pandeste zilnic. Pentru ca zilnic sunt cateva zone in care ma strecor printre zeci sau sute de masini colorate, incalzite, animate de catei mici albi care-si insotesc micii stapani la scoala, conduse de tatici cu figuri sobre sau mamici sexy in treninguri de firma.

Cand a inceput nebunia asta? Oare toti locuiesc departe, asa dintr-o data? Cel putin la Gen. 16 si 14, pe care le vad zilnic, e o parada mai ceva ca la premiile Oscar. Cum reuseam noi, astia crescuti in comunism, sa ajungem in templul cunoasterii fara bolizi, fara grija zilnica a parintilor sa ne duca/aduca la scoala? Cum a fost posibila educatia in vremurile fara masini, stau si ma intreb. Daca as avea probleme de memorie as putea crede ca nici n-am prea frecventat scoala din cauza acestor lipsuri.

Posted in Poze, Psycho | 4 Comments »

Fara zahar

octombrie 29th, 2009 by koma

fara_zahar

Din ciclul old pentru voi, nou pentru mine, cu dulcele lor grai moldovenesc, fara zahar.

Posted in Alien | 2 Comments »

Traffic

octombrie 24th, 2009 by koma

semafor_transilvaniei_moldovei

La intersectia Transilvaniei cu Moldovei, dupa lupte seculare care au durat mai multe luni, au inceput sa licureasca semafoarele. Mai mult, au atasate cate un frumos butonas pe stalp, pentru a putea fi declansate cand iti e dor de traversare. Am constatat asta joi, cand venind cu falca amortita de la dentist am dat peste o ceata de amarasteni dezorientati care priveau jocul de lumini de pe display`ul anexat semaforului(un mic patratel jucaus). Cum toti asteptau, de minute bune cred eu, sa se intample ceva, am luat la cercetare stalpul si am descoperit butonul magic. 30, 29, 28, … DING!

Posted in News | 1 Comment »

Cuiul lui Pepelea – idei de promovare

octombrie 22nd, 2009 by koma

Daca ai niste cuie in plus prin gospodarie si tocmai ti-ai deschis o afacere, cu o tabla iscalita artistic si cu un ciocan nazdravan, poti sa-ti sporesti numarul de musterii peste noapte. Mai mult, daca esti apreciat si de ceilalti locuitori ai urbei, esti promovat pe bloage – vezi imaginea de mai sus.

Idiotului pe care n-am apucat sa-l intreb cum il cheama(credeam ca pregateste tablite cu „spre sectia de votare…” dar m-a surprins ciocanul) ii doresc ca urmatoarele cuie sa si le bata in varza care-i tine loc de creier.

Posted in Poze, Psycho | No Comments »

La vita e bella

octombrie 21st, 2009 by koma

Nu am dat mare importanta noii provocari pe care mi-a lansat-o Microsoft Vista afisandu-mi incurajatorul mesaj: „Retea neidentificataacces doar local” in loc sa ma lase sa zburd liber pe valurile internetului pana cand am descoperit pe google ca altii au facut cu nervii incercand sa-i dea de capat. De la sfaturi naive gen: asigneaza adrese fixe in loc de adrese dinamice, pana la verdicte extreme: cred ca ti s-au indoit pinii pe mufa de retea, poti s-o dai in tacaneala incercand tot felul de abordari. Am fost destul de aproape cand am dezinstalat/reinstalat driverul placii de retea, pentru ca solutia corecta pentru rezolvarea acestei dileme este dezinstalarea tuturor placilor de retea(lan, wifi, etc) si reinstalarea lor, pentru ca sistemul sa reasigneze adrese corect si nu cele de tip 169.* care sunt semnul ca alocarea adreselor e imposibila.

Posted in Blogfather, Psycho, Tech | 1 Comment »

Prea bun pentru noi

octombrie 15th, 2009 by koma

Din ciclul „am intalnit si romani intelepti”, as vrea sa-l cunoasteti pe Klauss Werner Johannis, salamul de Sibiu cu care smecherii din parlament s-au gandit sa le sature pofta de razbunare a romanilor. Din cateva cadre orice om normal din tara asta isi da seama ca un asemenea personaj nu se potriveste prin adn-ul sau, intocmai ca anticii din Stargate sa conduca „nava zburatoare” a carmaciului peste carmaci. Oricat de mult ne-am dori noi romanii un „neroman” cinstit si capabil la conducerea rotitelor, acest lucru va ramane o poveste intre cele 1001 spuse pana acum. Dar lasandu-va prada viselor intr-un univers paralel, in care acest om ar ajunge pe cea mai inalta treapta executiva, cum credeti ca s-ar conecta cu „reteaua” baietilor destepti care controleaza tot ce misca-n tara asta? CUM?(pentru cei care vor raspunde ca la Sibiu, le amintesc faptul ca sibienii sunt de cateva secole ameliorati genetic)

Posted in Alien, News | 3 Comments »

Driver

octombrie 14th, 2009 by koma

Pentru alti isterici care isi pierd timpul cautand si negasind driver pentru webcamul din figura alaturata, am gasit in sfarsit, cd-ul original. Nu ma asteptam sa-l mai am, in general arunc cd-urile „originale” pentru ca prefer sa iau de pe net versiunile recente. In toata splendoarea sa, driverul pentru Windows XP Typhoon Easycam.USB 330K. Dovada vie a reusitei este aici(live from cobra).

Posted in Psycho, Tech | 12 Comments »