lumea de dincolo (de ecran)

the PPPoE Router ftp upload issue

decembrie 29th, 2006 by koma

Scriu asta pentru ca cei care mai dau pe google o cautare asemanatoare sa nu ramana cu ochii in soare. Sunt sigur ca nu doar routerele Asus wl520g au aceasta problema, la cat am binoclat zilele astea pe forumuri mi-am facut idee de varietatea problemelor generate de acest tip de conexiune. Pana la urma, ca un corolar generalizat, „tot acolo ajungi” .E ca si piratarea filmelor, in care stresul cautarii de subtitrari, de codecuri, de drivere, de playere, de inscriptionare, de creare de meniuri daca e cazul, de diacritice, de ajustari pe frame`uri relativ la o calitate mereu inferioara celei DVD originale te duce la un pret supraevaluat fata de calea naturala. Cam la fel e si cu partajarea semnalului de internet. Te lovesti de atatea probleme, atat tehnice, cat si socio-etico-morale(n-o sa vezi vreodata 2 useri care partajeaza acelasi semnal satisfacuti simultan, dar 3, 5, 10?) incat iti vine sa-ti bagi picioarele si sa-ti iei propriul tau semnal, in care singurul inamic ramane ISP`istul.

Dar daca totusi te incapatanezi, si incerci sa folosesti in sistem partajat de router cateva din serviciile de baza in internet, cum ar fi ftp(care la mine e zilnic), va trebui sa depasesti niste bariere.

Mai concret, in cazul in care uploadul fisierelor se blocheaza brusc, imediat dupa initierea transferului, inseamna ca MTU va trebui usor micsorat, si un parametru care decide daca MTU e preluat automat sau manual va trebui pus pe 0. Asta se face asa si asa.

Posted in Blogfather, Tech | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.