lumea de dincolo (de ecran)

Drobul de sare

noiembrie 22nd, 2009 by koma

Probabil ati remarcat cata agitatie se face pe marginea subiectului fraudei electorale. Politia, organismele internationale, ONG-urile, politicienii si pana la urma orice roman cu o parere personala intra intr-o isterie constanta.

Haideti sa vedem cum putem evita fraudarile, fara nici un ban.

1. Se desemneaza, intre calitatile presedintelui de vot, aceea de a detine un laptop.

2. La deschiderea sectiei de votare, se deschide laptopul, se deschide un tabel in Staroffice[nu de alta, dar e gratis].

3. Pe masura ce se voteaza, se inregistreaza pe cate o linie noua CNP-urile votantilor. Operatorul poate fi un membru sau un voluntar ONG-ist.

4. Se sorteaza in ordine crescatoare, se adauga o coloana noua care repeta pe fiecare linieĀ  numarul sectiei de votare.

5. Se trimite fisierul organului electoral superior, care concateneaza toate fisierele si le sorteaza la randul lui, adaugand si el o coloana cu identificatorul sau.[spun asta pentru ca numerele sectiilor de votare probabil se repeta, in toate localitatile/apoi judetele], dupa care trimite organului electoral superior, etc[nu stiu cate nivele sunt, dar operatia este aceeasi].

In final obtinem o lunga lista de CNP-uri in ordine crescatoare, pe care o parcurgere simpla detecteaza toate CNP-urile care apar mai mult decat o data. Studiind identificatorii asociati acelor CNP-uri detectam sectia/orasul/judetul/tara si se cer confirmari comisiilor respecitve, care studiaza listele oficiale intocmite.

Posted in Psycho | 2 Comments »

2 Responses

  1. calatorul Says:

    Tu chiar crezi ca se vrea rezolvarea problemei? Sa fim seriosi. Nu cred ca atatea minti care se ocupa de votare nu s-au gandit la asta, dar nu e in interesul lor sa faca ceva.

  2. koma Says:

    cred ca daca masele ar constientiza „cat costa” niste alegeri cinstite s-ar accelera si atingerea unui astfel de moment.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.