lumea de dincolo (de ecran)

X Files

noiembrie 27th, 2009 by koma

Pentru ca tot romanul, cand vine vorba de porniri emotionale e gata sa lase munca, dragostea si sportul, trebuie sa-mi dau si eu cu parerea asupra ultilului tzunami politic, referitor la raul cel mai mare, needucatul, incultul, badaranul si seful statului, Traian Basescu lovind un copil. Afectivitatea emotionala mioritica se dovedeste panaceul universal si in cazul acesta. Nu ne mai doare criza, saracia, viitorul.
Avem urmatoarele informatii:
1. Romanii reactioneaza ferm si exagerat la orice gest care atinge bunul simt.[vezi „tiganca imputita”, „pasarica”… etc].
2. Basescu este genul coleric, care nu trece glaciar peste pasajele incomode[vezi interviul Jeg].

In opinia mea, strict personala, Basescu a impins acel copil pentru ca ii incurca socotelile. Dar in nici un caz nu a facut-o brutal, cu bestialitate. E imposibil sa lovesti cu atata sete si o multime de oameni sa „inghita” evenimentul fara nici un fel reactie. Eu cred ca evenimentul a fost „cosmetizat”[lipsa unor cadre, prelucrarea altora] in asa fel incat sa para mult mai crud. Poate din acest motiv si Basescu s-a balbait initial, stiind ca ceva a fost acolo, amintindu-si probabil ca acel copil l-a deranjat, dar nu a realizat pana acum cat de dur a fost.  Nu contest ca Basescu este incapabil de asa ceva, dar in nici un caz nu in acest mod.
Dar ganditi-va ca daca acum, la 5 ani de la acest gest, suntem in stare sa ne luam la bataie sustinandu-ne punctul de vedere, ce am fi facut, oricare dintre noi la momentul producerii lui. Tot ce a putut fi acolo a fost o impingere, sau doar un gest de aparare fata de o mana care se apropie[ dar efectiv loveste doar ajutata de un editor video] justificata din punctul de vedere al intregii audiente, care la momentul respectiv nu a ripostat in nici un fel.

ps: nu exclud posibilitatea ca aceasta „manevra” sa fie lansata chiar de staful PDL, pentru ca la demontarea ei, acuzatorii sa piarda credibilitate, iar victima sa devina erou.

Posted in Psycho | 3 Comments »

3 Responses

 1. Vania Says:

  B?sescu tot derbedeu r?mâne, indiferent de istoria filmului…

 2. calatorul Says:

  Ai dreptate, Vania.
  Eu nu inteleg tam-tamul, parca ne mai mira un astfel de comportament care este atat de previzibil la Basescu… si deloc scuzabil.
  Nu cred, Koma, ca doar l-a impins pe copil, nu l-ar fi dezechilibrat asa. Iar explicatiile pe care le-a gasit luat pe nepregatite sunt mult mai grave si mai incriminatorii. Si de ce trebuie mereu sa auzim „scuze” de la acest personaj? Scuze in sensul de justificari ale unui comportament care lui i se pare normal. Omenesc. Pai asta este exemplul nostru? Atat meritam noi? Imi pare rau, eu cred ca merit mai mult. Si sper ca meritam mai mult si ca tara.

 3. ?trumfi?a cu e?arf? Says:

  buna,

  arunca si tu o privire pe blogul meu:
  http://www.questioare.com
  si daca iti place ce anume gasesti pe acolo, adauga-l in lista ta de bloguri.

  multumesc anticipat,

  Strumfita

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.