lumea de dincolo (de ecran)

Boldog karácsonyt!

decembrie 24th, 2009 by koma

Boldog karácsonyt!(Craciun fericit!) si multe alte urari vei primi cu zambetul pe buze daca faci cumparaturi in aceasta perioada in tara vecina si prietena, mai concret in mall-ul Forum din Debrecen. Am ales din nou sa tradam patria din cauza diversitatii, distantelor, preturilor si atmosferei diferite[in sensul bun al cuvantului]. Timisoara si Cluj sunt prea departe, ca sa nu amintesc de aventurile pe sosea pana la destinatie, aici(Oradea) unele mall-uri inchid magazine, altele reduc si mai mult paleta diversitatii pe motiv de criza, preturile nu sunt deloc incurajatoare, promotiile sunt ca nucile prin pereti dar peste tot ai sansa sa intalnesti marlanul de mall, angajatul sictirit, soferul isteric din parcare, mucosii rebeli cu textele lor organice. Asta nu se intampla dincolo, chiar daca auzi cam la tot pasul dulcele grai ardelenesc. Cred ca in curand se va pune problema invaziei inverse, daca vom continua sa le luam la calarit magazinele cu aceeasi indarjire macar 10 ani.

Drumul pana acolo este sub 60 de minute, cu vama cu tot, parcarea 100Ft la 5 ore(au o metoda foarte ingenioasa si avansata de a fluidiza si taxa traficul: la intrare iei un bilet pe care il folosesti inainte de a iesi cu masina la un automat pentru a plati. Apoi poti sa iesi, bariera ti se deschide pentru ca scanarea numarului confirma executarea platii). Sunt 3 etaje urmate de alte… 2 sau 3 de parcari. O puzderie de firme care la noi inca n-au intrat(zara, tommy hilfiger, tom tailor, springfield, salamander, camel, marks and spencer, burger king, etc, etc) iti face capul calendar, de aceea o plimbare de cel putin o ora pentru acomodare nu strica. Toate magazinele sunt dotate cu automate pentru carduri. Am facut toate platile cu cardul, la un curs foarte bun, folosind cardul pe care mi se pune salariul[sper ca nu am fost hackat 🙂 ]. Dar exista si punct de schimb valutar, iti schimba si lei, bancomate, etc.

Ne-am delectat cu niste cover-uri specifice sarbatorilor albe prestate live la poarta unui ditamai castelul cladit pe toata inaltimea mall-ului, ne-am ghiftuit cu niste burgheri pentru colesterol, am mai aruncat niste bani prin metoda shopping, apoi un cappuccinoLa final, m-a surprins placut numarul de inmatriculare al singurei masini ramase in zona respectiva. (vezi galeria cu imagini)

Posted in Blogfather, Poze | 4 Comments »

4 Responses

 1. Vania Says:

  Boldog karácsonyt!

 2. Adrian Says:

  Sarbatori Fericite!

  Am vazut ca ai observat disparitia blogului andiadi… daca vrei sa completezi lista de oradeni poti sa adaugi linistit vizapentruvise!

 3. koma Says:

  am presupus ca esti AndiAdi :). daca doresti alt nick/name sa-mi spui.

 4. Alex Mazilu Says:

  Un an mai bun si multa inspiratie terror… .;) !
  Sa ne fie mai bine !
  La multi ani !
  😉

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.