lumea de dincolo (de ecran)

Despre imobiliare pe timp de criza

februarie 3rd, 2010 by koma

Criza. Ger. Constructorii stau. Cumparatorii asteapta… In general cam toti stau si binocleaza, ca broasca in teva pustii. Dar hai sa facem un mic efort si sa studiem piata imobiliara la ora actuala, in urbea noastra.

Avem asa: in cartierul Luceafarul, cea mai ieftina garsoniera, scoasa si ea la promotie, cu cei 45mp construiti, ajunge la 35.000 eur. O fi mult… o fi putin? Amenajarile te duc cu mintea la un hotel de 5 stele, dar ca la hotel, ai o camera cu diferenta ca intr-un colt se inghesuie o bucatarie.Vestea buna: parcarea supraterana e gratuita.

In cartierul Iosia, sunt 2 blocuri facute de aceeasi firma, dar pentru 2 beneficiari diferiti. Diferentele nu sunt majore, eu unul le-am luat ca egale in standardul de calitate. In blocul turn avem o garsoniera la etajul 11, la pretul de 35.900Eur, iar in blocul terasat o garsoniera la etajul 7 de 46.8mp la 36.000Eur. Aici parcarile subterane te costa 10.000Eur/loc iar supraterane 5000Eur/loc.

La polul opus, pentru doar 28.000Eur, poti sa te inghesui in 2 camere minuscule construite intr-o mansarda pe o suprafata de 37mp.

Cam atat cu imobiliarele pe timp de criza. Revin, daca o sa fie cazul.

Posted in Alien, News | 3 Comments »

3 Responses

 1. First L Says:

  Succes în c?utare. ?in pumnii 🙂

 2. Ivcelnaiv Says:

  Liberté, égalité, naïveté

  Un om c?ra în spate
  Un dram de naivitate.

 3. adis0r Says:

  Cel mai convenabil, casa in Ungaria 😀 jumate de pret, loc de pescuit in spatele casei daca ai bulan, primaria iti amenajeaza gazonu si tarshu din fatza casei si iti trimite in posta o factura modica pe care ti-o include in impozitul pe casa pe an. Foarte smeker plus ca nu auzi cum ii jelesc manelele la vecinu de langa tine asa ca… din nou recomand Ungaria 😉

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.