lumea de dincolo (de ecran)

Shutter Island

martie 19th, 2010 by koma

Un film rafinat, bine lucrat. Scorsese reuseste inca odata sa te lase pe ganduri. Astfel, finalul devine deschis, interpretabil, incert.

Pe scurt, personajul interpretat de DiCaprio( ajuns la o maturitate artistica la care nu ma asteptam acu 10 ani) investigheaza un caz de evadare pe o insula – inchisoare, Shutter Island, in care sunt adusi condamnatii periculosi cu antecedente violente si tulburari psihice. Planurile real/imaginar incep sa se succeada, lasand totusi indicii(urmariti scenele cu foc si scenele cu apa).

Ben Kingsley, Mark Ruffalo, Max von Sydow sau Michelle Williams sunt de asemenea prezenti. Sper sa va placa!

Posted in Image in motion | 5 Comments »

5 Responses

 1. Mr.Z Says:

  da e un film bun, si Da Caprio e o surpriza placuta si pt. mine, de altfel si prestanta lui din „Body of Lies” – un alt film f. bun- unde joaca rolul unui agent „filed agent CIA” e remarcabila!

 2. fallenrr Says:

  Exact cum am anticipat. Filmul e misto, DiCaprio joaca bine etc. Niciun cuvant despre Denis Lehane si cartea lui, Shutter Island, aparuta haaat prin 2003. Plus ca tipul mai are la activ o alta carte transpusa pe marele ecran, tot mare succes, e vorba de Mystic River…
  Filmul e bun. Daca esti fan al genului. Aceeasi afirmatie despre carte. Ei bine, cartea e un pic mai buna…:)
  PS. Scuze pentru tonul mai ciudat al comentariului, dar postarea a picat la fix ca sa imi sustin un punct de vedere intr-o discutie inceputa acum cateva zile.

 3. Dan Says:

  Da, unul din cele mai bune filme vazute in ultimul timp. Merita.

 4. Jo Says:

  Interesant. Mie mi s-a parut dezamagitor venind de la Scorsese. Usor previzibil si lungit ca si guma de mestecat.
  Dragute, in schimb, scenele-tribut aduse unui Hitchcock sau flmului noir, in general.
  Still, asteptam parca mai mult, nu the same twist a la Hollywood, deja devenit mai mult decat previzibil si tocit.

 5. ancucia' Says:

  interesant filmul. desi finalul nu e chiar asa interpretabil avand in vedere ca scenariul a fost realizat dupa carte, despre care autorul specifica faptul ca este deste un bolnav psihic. Oricum a fost tare faza cand am mers la cinema, iar tipa care vindea biletele s-a uitat la prietena mea si la mine si ne-a zis: „Sunteti sigure ca vreti filmul asta? E un film la care trebuie sa ganditi!!” Nu am stiut daca sa rad sau sa plang am auzit-o, dar mi-a placut descrierea filmului.:)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.