lumea de dincolo (de ecran)

Nea Vizer tractoristu`

martie 27th, 2010 by koma

vizer1

Cum a dat putin caldura in preajma pastelor mi-am amintit ca am o palma de pamant care sta degeaba. Si cum sunt iubitor de verde, mici si bere, in mintea mea se configurau deja cele mai reusite festinuri pe baza de picnic. Macar atat, daca pentru o casa nici visarea nu-mi este suficienta.

Bine bine, intentia conteaza, dar nu este suficienta. Marturisesc ca acum 1 an am facut totusi un gest in sensul asta, achizitionand o sapa, dar la prima tentativa de „sapat” mi-am dat seama ca nu sunt pregatit psihologic sa fac slalom printre buruienile de 1m, care mi-o luasera mult inainte la cucerirea pamanturilor. Asa ca varianta corecta ramanea cea in care un tractorist platit corespunzator sa se joace pe acolo.

Cunoscand care sunt sansele ca intr-o mare de parcele lasate de izbeliste de cand cu criza, intr-un sat in care nu cunosti pe nimeni, la ora in care lumina si intunericul sunt impreuna, mi-am zis totusi sa dau o tura, aplicand cred aceeasi psihologie pe care o pitzipoanca o are cand deschide capota BMW-ului sa vada ce-o avea de s-a oprit. Ei bine, in prima(si cred ca singura) intersectie din sat, conform fenomenului Fata Morgana, un tractorist tocmai isi odihnea obiectul muncii(tractorul, pentru cei care sunt depasiti de imaginatie).Β  What were the odds?

Si vorbind eu cu domnu` Vizer, un tip muncitor si cunoscator al muncilor pamantului, aflu tot ce trebuie facut, raportat la hectar. Batem palma, iar a doua zi ne vedem la fata locului…

***

Din prima privire, fa?a blΓ’nda si intelegatoare se transformase intr-o strambatura de tristete. Si incepura bocelile… ca nu-i renteaza, ca-i prea mic terenul, ca daca stia… in fine, om de cuvant fiind, se apuca si baga discul in maracini, apoi veni cu plugul, si dai … si lupta. In mintea mea imi faceam tot felul de socoteli si nu-i intelegeam supararea, banii de care-mi spusese erau o suma considerabila… oare chiar atat de pervers sa fie domnu`?

Stupoarea m-a lovit doar la final, cand omul, convins ca lucrase pe degeaba 2 ceasuri, imi zise sa-i dau cat doresc(wtf?). Atunci i-am zis ca e ok daca-i dau ca si cum mi-ar fi facut un hectar?

Domnule, eu nu sunt hot! Cum sa-mi dai matale cat pentru un hectar, cand nu ai nici a 10-a parte din el?

In mintea mea de agronom incepator, am corectat atunci 10ari=1ha cu 100ari=1ha, care trebuia imi explica supararea omului cand a aflat ca va primi de 10 ori mai putini bani. In fine, i-am dat dublu decat mi-a cerut si toti am fost fericiti, mai mult, s-a oferit sa-mi si coseasca lucerna gratis, ca o vinde el mai departe si pe final toti am fost fericiti. Revin cu poze verzi.

later edit (dupa 2 saptamani):

Posted in Blogfather, Poze | 9 Comments »

9 Responses

 1. calatorul Says:

  :)) Orasenii astia! Ce ai de gand sa semeni?

 2. koma Says:

  trifoi πŸ™‚ [ca sa am ce cauta pe acolo mai des]

 3. enzo Says:

  Buna ideea cu trifoiu πŸ˜‰

 4. adis0r Says:

  Dc nu iti faci balta de pescuit? πŸ™‚ Pe mine cel putin m-ai avea client sigur

 5. koma Says:

  am de sapat doar 50m. πŸ™‚

 6. enzo Says:

  Ideea e sa iti faci balta ta sa pescuiesti in ea si sa nu platesti abonamentul la astia cu pescarii si vanatorii. πŸ˜›

 7. adis0r Says:

  Nu trebuie asa adanca πŸ™‚ Daca nu e foarte departe de Oradea o punem de o afacere πŸ˜›

 8. paul Says:

  http://paulgabor.com/mizerabila-blogosfera/

 9. calatorul Says:

  Am o leapsa pentru tine. πŸ™‚

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.