lumea de dincolo (de ecran)

Training day

aprilie 2nd, 2012 by koma

Pentru ca de prea multe ori aud: dar unde sa alerg in Oradea? si pentru ca ori de cate ori sunt invitat sa-mi dau sufletul alerg de catre Corina sau Tunde sau orice alt binevoitor revoltat de kilogramele[mele] in plus, am decis sa fac PUBLICE aceste doua fotografii preluate din satelit [scriu asa doar ca sa-mi asigur audienta] in care am calculat cu prietenul google earth cele doua trasee, precis nu singurele, demne de a fi luate in seama de alergatorul de zi cu zi al urbei noastre.

In prima figura observam Parcul Muncitoresc [e posibil ca denumirea sa se fi schimbat, dar este tot langa hotelul Dacia Continental], la care o tura completa are 1km. Este foarte ok, aproape de inima orasului, dar verde, plin de arbori de toate felurile, ferit de arterele poluate si zgomotoase. Curajosii [altii ar zice maniacii] pot sa extinda miscarea spre Manastirea Sfintei Cruci sau mai departe, dar cred ca acest aspect il voi include intr-o abordare viitoare, cand o sa vorbesc despre traseele pentru ciclism.

Al doilea traseu pe care il folosesc este pe malul Crisului Repede, intre podurile CFR(Iosia) si Decebal. Sunt frumos amenajate ambele maluri, dar cel stang este mai putin aglomerat. Deci daca scopul primar nu este sa-ti expui fesierii sau alti muschi lucrati recent, ar fi de preferat malul stang. O lungime intre aceste doua poduri este de aproximativ 1500m. Se pot face si aici improvizatii, lungind pana la podul Dacia, sau mai departe, respectiv se pot forma bucle, opturi,  traversand frumosul pod nou construit, Sovata.

 

 

Posted in Blogfather, Poze, Psycho | 14 Comments »

14 Responses

 1. Zoltán Márton Says:

  Asa sa nu mai aiba scuze cine chiar vrea sa alerge 🙂

 2. chatnoir Says:

  Cate kilograme adica ai in plus?

 3. koma Says:

  cantarul meu zice ca sunt usor supraponderal. cand n-o sa mai zica, iti zic cate erau in plus :).

 4. chatnoir Says:

  usor e ok -nu cred ca vrei sa te mai inscrii la balet acuma:)

 5. mr. T Says:

  OK. Deci cand mergem? 🙂

 6. chatnoir Says:

  Unde-la balet? :))

 7. mr. T Says:

  @chatnoir: Ai curent in cap? :)) NU, ci la alergat 😛

  Good day! 😉

 8. chatnoir Says:

  La masea am curent :(( You take care de curentu la cap 🙂
  G’day!

 9. Gabriela Anghel Says:

  Buna seara,

  Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru afisarea unui link/advertorial (deja scris)/banner la dvs. pe blog

  Va multumesc,

  Gabriela Anghel

  http://www.florarieonline-altfel.ro

 10. Bogdan Pater Says:

  Le-am testat ?i eu pe amândou?, dar e ciudat lâng? parc c? mai tot trec ma?ini ?i tot te umpli de praf ?i pe mal de cri? de când l-au amenajat e plin de câini care se iau dup? tine.

  Cel mai decent zic eu c? e s? mergi la universitate ?i s? fugi pe pista din jurul terenului de rugby. 🙂

 11. koma Says:

  din pacate nu fac reclama la cerere. am lasat acest comentariu, cu link, poate sunt alti doritori.

 12. claus web Says:

  E tare dragut articolul tau. E foarte buna ideea cu traseul prin satelit. Si in orasul meu sunt mai multe poduri intre care se poate alerga, pentru cei care doresc, totusi pe malul raului e mai periculor uenori, chiar si ziua, pentru ca exista ‘persoane’ care sunt manate de instincte care ar putea afecta copii, daca trec prin zona respectiva. E o zona frumoasa, e verde, dar sper ca se vor ocupa autoritatile intr-un tarziu de problema asta, probabil doar atunci cand chiar vor exista cazuri grave…

 13. enzo Says:

  Salut.
  Traseul ala este excelent pentru inceput, ma refer la parcul Bratianu (1130m). Daca vrei putina variatie, poti urca pana la Ciuperca sau de ce nu… pe Piatra Craiului, pana la Releu. Tot timpul este loc de mai bine.
  Spor la alergat!

 14. Emma Says:

  Eu alerg saptamanal in orasul meu care este mult mai mic decat Oradea desi este vecin.
  Optiunile de alergare sunt: pe digul de langa Somes (alergare pe ciment care nu este prea indicata pentru calcai si glezne) sau alergare la Sationul Dinamo local unde se antreneaza si atletii.
  Daca merg dupa-masa dupa ora 17, am la dispozitie toata pista cu 4 benzi si zgura pe jos (mult mai moale si mai indicata pentru glezne si calcai).
  Deci sunt sigura ca si in Oradea gasesti un stadion unde se antreneaza atletii sau daca chiar nu se poate, du-te la o sala unde sunt benzi de alergare.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.