lumea de dincolo (de ecran)

Cum am scapat de foliculita scalpului

septembrie 13th, 2020 by koma

Nu am de gand s-o lungesc prea mult pentru ca mai sunt cateva ore si incepe anul scolar, chiar in miezul pandemiei. Adica, am si lucruri importante de facut.

Dar pentru ca tocmai mi-am spalat parul – mai precis ce a mai ramas din el, am zis sa impartasesc solutia care mi-a fost mie favorabila in problema foliculitei. Daca nu stii sigur ce ai, citeste aici.

De pe forumuri si diverse pagini care dezbateau aceasta problema, am retinut un comentariu, care parea sincer. Probabil stiti si voi ca nu tot ce zboara pe forumuri se si mananca. Astfel, am zis sa incerc si eu Dalacin T – Gel. Aveti aici descrierea. Problema era ca nu-l gaseam nicaieri prin farmacii, nici macar la comanda online.

Totusi, avand o singura legatura cu lumea farmaceutica, o fosta colega din scoala, am intrebat-o daca nu ar putea sa-mi aduca. Nu a putut, dar a reusit sa-mi prepare un gel folosind substanta principala din Dalacin T., C18H34ClN2O8PS – asta e substanta, daca intereseaza pe cineva, fosfat de clindamicina.

Nu stiu cum functioneaza la altii, sau pe alte zone, stiu ca multi sufera de aceasta afectiune in toate partile corpului, dar la mine a mers. Dupa cateva zile am vazut efectiv disparand pustulele, zonele rosii, etc. Ma dau dupa spalare cu gel pe parul ud si las 5 minute. De doua ori pe saptamana. Nu stiu cat va trebui sa fac asta, sau daca voi dezvolta efecte secundare – este un antibiotic totusi. Eu folosesc de 3 luni, uneori si cu pauze de 10 zile si inca sunt neatins de foliculita. O aveam de cand ma stiu, uneori mai blanda, alteori mai agresiva.

Sfatul meu este sa mergi la farmacistul din cartier si sa-i ceri sa-ti prepare acest gel, mai mult ca sigur o va face.

Poti sa lasi un raspuns la comentarii, daca ai incercat si tu. Succes!

Posted in News | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.