lumea de dincolo (de ecran)

Low memory

martie 21st, 2007 by koma

Ok, am fost si eu intr-un bar de fitze megacentral. Am apreciat imediat ambianta placuta data de muzica de calitate si cele cateva plasme care rulau invariabil Ftv, fotoliile confortabile si in special lipsa completa a fumului de tigara.

Tovarasul cu care venisem, profitand de buimaceala primei impresii ce mi se citea inca pe fata, imi propune: Nu cred ca poti sa-i gasesti ceva de vina!… bineee…

Dupa doar cateva secunde, o spalaceala inutil fardata si echipata isi face aparitia intrebandu`l pe omul meu ce doreste: o cafea. Stupoare! Ignorand complet prezenta celorlalti de la masa, respectiv a blondei si a mea dar si uitand sa debaraseze masa, pe care zacea un rest de ciocolata calda si un bon, amiba isi ia grabita zborul sa onoreze comanda. Am zis glumind: poate are resurse slabe de memorie si nu tine minte deodata decat o comanda…

Asa ca pandesc traiectoria nenorocitei in eventualitatea unei posibile interceptari. Studiez costume, cravate, bratari, pantofi, desluesesc o engleza stalcita de niste probabile studente indience, incerc sa deosebesc parfumurile care fug dupa fiecare biped ratacit prin incapere. In cateva minute, evenimentul se repeta absolut identic, fata aduce omului cafeaua, ne ignora din nou, nu debaraseaza. Aproape ca`mi scapase. Mie da, dar nu si mainii mele, care o insfascase irational de incheietura: pentru mine, spre deosebire de colegul meu, adu`mi te rog o cafea identica! …iar dupa un schimb de priviri cu blonda, din care am dedus ca nu (mai) doreste nimic ii dau drumul.

Punctul culminant urmeaza… stati pe`aproape.

Zic in gluma: mai rau nu poate fi…

In fine, vine nota de plata, tovarasu meu ramane blocat, iau ranga, il deblochez, aflu ca nota de plata include si alte condimente. Pe cel mai sec ton posibil ma explic euglenei: chestiile astea sunt din alt episod, din neatentie ati omis sa debarasati si acest lucru ne-a adus pe toti in aceasta situatie jenanta… ce putem face? Tipa se scuza, vine imediat cu alte bonuri. Ii las bacsis 0.2ron si ii zambesc ca Tom prins cu degetele la usa: multumesc, pastrati restul!

Pe drum incoace am polemizat un pic situatia in sensul ca era loc si de mai rau, daca uratenia venea cu un malac dupa ea sa ne oblige sa achitam nota respectiva:). Vorba romanului: mai rau sa nu fie!

Posted in Blogfather | 3 Comments »

3 Responses

  1. Mr.Z Says:

    Da. a fost jenant. Ma gandesc la investitorul, care chiar a incercat sa faca un local dragut cu stil, dar a neglijat aspectul personalului. Speram ca „tura asta” na va „lucra” mult pe acolo, ca localul e chiar dragut fara ele.

  2. cR Says:

    Si barul cum se numeste?

  3. koma Says:

    nu stiu daca esti din oradea, dar oricum nu vreau sa fac reclama barului dupa evenimentul respectiv. pot sa`ti spun doar ca e in pasajul VN.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.