lumea de dincolo (de ecran)

Next Mobility

martie 21st, 2007 by koma

Am fost la lansarea revistelor Next si Mobility, la Continental lipindu-ma oficial de amicul meu MZ – dealer cosmote. Presa, fete, firme, suc, cafea, apa. Next se vrea o revista despre console si gadget`uri dar nu numai. Ziceau ei ca „vor sa echilibreze piata aducand spre vanzare si console” dar in mintea mea am tradus asa: „vor sa vanda revista bucurandu-se de succesul iminent al consolelor pe piata”. Mobility se vrea o revista despre telecomunicatii.
Dar nu asta a fost partea cu adevarat interesanta ci prezentarea noului Nintendo Wii. O bijuterie tehnologica. S-au gandit omuletii galbeni cu ochi mici ce s-au gandit si au scos exact ce era nevoie: ceva care sa te miste la propriu! Adica sa boxezi, sa joci golf, tenis in cel mai propriu inteles al cuvintelor. Au constatat ei ca PC-ul duce la o depreciere inevitabila a sistemelor muscular, circulator (si nu numai). Au constatat deasemenea ca piata e saturata de tot si de toate. Avem placi video cu milioane de tranzistori, scoruri astronomice in 3DMark, jocuri de toate felurile dar nimic nu ne mai misca. Ceva trebuia sa`l scoata pe user din amorteala asta. Aici intervine si meritul lui Picard din Startrek in care apare clar conceptul de holospatiu(parca asa ii spuneau camerei aceleia goale in care ei generau absolut orice scenariu). Nintendo isi propune cam acelasi lucru. Pentru inceput e un lucru mare. Un senzor de marimea unui stilou analizeaza toate miscarile din ambientul aflat la 1-10m inaintea sa si in functie de softul lansat ia decizii. Ai o telecomanda in mana(maini) care se monteaza in diverse accesorii(palete, crose) si care transmite forta, directia, pozitia mainii(lor).

Acum, revenind la titlul acestui articol, putem spune ca Nintendo Wii este the next mobility (combinatie la care niciunul din organizatori, ziaristi sau participanti nu s-a gandit vreodata)

Pretul in europa e undeva la 350-400eur.

210320071245.jpg210320071246.jpg

Posted in Blogfather | 2 Comments »

2 Responses

  1. Bogdan Says:

    Nintendo WII e bestial este ceva intr-adevar nou pretul e de 10 mile in Debrecen iar jocurile se pot juca si in 2 sau 4 daca cumperi suplimentar controllere si pot spune ca daca te vede cineva crede ca te misti singur de nebun ha ha

  2. Marius Muscalu Says:

    revista jocurilor pe televizor :))) tare…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.