lumea de dincolo (de ecran)

Targ Scolar 2006

mai 27th, 2006 by koma

cobraCa si in anii precedenti, are loc in zilele aceastea prezentarea ofertei scolare pentru tinerii absolventi de gimnaziu, pusi in fata alegerii zecilor de licee oradene. E importanta si decizia calculatorului, care va decide care din cele 40 de optiuni este cea mai apropiata de rezultatul tau, dar pentru a imbina utilul cu placutul, e de la sine inteles ca cele 40 de optiuni pe care le vei considera cele mai apropiate de ideea ta despre liceu sa fie realiste. Asta incearca sa faca targul scolar, in fiecare an.

Anul acesta, pentru a evita inghesuiala tipica acestui fenomen, targul s-a imparti in 2 locatii, reprezentand ariile teoretica si tehnica, la liceele Don Orione respectiv Onisifor Ghibu. Despre al doilea pot sa ma pronunt obiectiv, intrucat am fost prezent cateva ore in mijlocul evenimentelor, remarcand apetitul tot mai scazut al tinerilor pentru orice legat de scoala. Asadar, a fost un mare val, reprezentat de iesirea elevilor dupa ore din liceul gazdelor, dupa care s-a lasat linistea. Nici ambianta creata de standurile liceelor nu mai era aceeasi de alta data, concretul rezumandu-se la impartirea mecanica a unor pliante.

M-a suparat atitudinea in special atitudinea absolventilor de gimnaziu, prinsi intr-un vesnic misto de o calitate indoielnica, lasati la voia intamplarii fara insotitori, inghesuindu-se si batjocorind toate elementele de decor sau informative. In cele cateva ore petrecute acolo nu am prins o intrebare inteligenta bazata pe tematica evenimentului. In schimb am vazut pantaloni mulati, talii joase, blugi rupti, tocuri de toate dimensiunile, machiaje stridente, gel in exces, transpiratie, injuraturi. Mai multe poze pe site-ul celor de la cobra, aici.

Posted in Alien | 2 Comments »

2 Responses

  1. Marius Muscalu Says:

    subscriu… gel in exces, transpiratie, injuraturi. ai uitat sa scrii de manele… 🙂

  2. koma Says:

    manelele nu erau vizibile pentru ca nu era voie cu muzica la standuri 🙂

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.