lumea de dincolo (de ecran)

Over the years

iulie 1st, 2006 by koma

Peste mari si tari, peste dealuri si campii, rauri si lacuri sclipind in soare, peste ogoare roditoare si partii de ski, peste Mall`uri si parcari nesfarsite, peste vulcani si banchize cu ursi polari, peste continente si oceane leganand corabii, peste nisipuri fierbinti si fiorduri congelate, pe un pisc inalt, in ultimul etaj din turnul castelului sau, la geamul termopan savurand aerul tare al diminetii in spatele sitei fixe indelung asaltata de incercarile nereusite ale tantarilor anofeli specifici locului, privea marele imparat rosu… privea si constata: ce departe locuiesc…

gicu si luca

Nu e cazul povestii din imagine. Ar fi mai degraba un Batranul si marea local, un bunic trecut prin razboaie, refugiat, mutat, amenintat, recladindu`si cu aceeasi indarjire cuibul de mai multe ori, intocmai familiilor de albine, cele care l`au fascinat intr`atat incat a ajuns sa scrie mai multe carti despre acestea, ajungand seful apicultorilor bihoreni si un nepot fericit de siguranta bratelor ferme care`i incurajeaza viitoarele mutari pe aceasta tabla de sah atat de imprevizibila. Si la picioarele lor, viata, frumoasa pentru amandoi. Privesc amandoi cu aceeasi fascinatie, unul cu constiinta indeplinirii menirii lui printre pamanteni, celalalt cu fascinatia detaliilor care incep sa prinda contur, dandu`i minime raspunsuri la curiozitatea fara margini a copilariei.

Posted in Alien | 3 Comments »

3 Responses

  1. fair_circle Says:

    Frumos. Emotionant chiar. Si sunt sigura ca sunt multi care s-ar regasi in poza asta, in bratele vreunui bunic de pe la vreo „tara”, la malul unei mari de verdeata. Multumesc. Mi-ai amintit de gradina unchiului meu, de via intinsa din spatele casei, de noptile cu cer senin in care se dormea afara si se numarau stele… (de cainele nesuferit care se incapatana sa latre si sa nu ma accepte ca „de-a casei”) de… copilarie pana una alta. De vremurile bune, dar niciodata apuse, pentru ca va fi mereu cineva (ca tine de asta data) care sa-mi aminteasca de acele vremuri, sau care sa-mi ceara sa-mi amintesc (sper, la momentul potrivit 😉 )

  2. admin Says:

    u`re on my list now 🙂

  3. fair_circle Says:

    Multumesc! Imi plac listele, mai ales cand sunt si eu pe ele 😀

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.