lumea de dincolo (de ecran)

Romanii si blogosfera

septembrie 1st, 2006 by koma

Da, sunt suparat…

Eh, unii ar crede ca e din cauza masinutei mele cu tabla infundata de cizma unui om de bine care nu a avut loc de ea… altii pentru ca de o vreme nu`mi place nici una din directiile spre care merge turma mea[romanii, romania]…, altii vor spune ca e sindromul NFDM beta 2.0, altii si altii…

Pana la urma nu asta e farmecul? Cand exista altii?

Ok, acum o sa explic pentru cei care au rezistat pana aici 🙂 . E vorba de diversitate. Cel mai frumos lucru care zace in conceptul de blog[blogging]. Supararea mea vine din puzderia de pareri/sfaturi/clasificari/remarci/acuze lansate de mai marii blogurilor romanesti in ultima vreme. Ei ne spun cum se face un blog. Tot ei reusesc sa`si incoarde exact acei muschi ai fetei care descriu grimasa perfecta pentru un idot, incult sau incapabil. Pentru ca ei „poate”. Ei „are” in spate ani si ani de jurnalism, scoli de design, programare, marketing, orice.

Ei bine trebuie sa protestez! Ete la el, se simte, moama ce distrus… Ce`i drept ma simt, pentru ca fac parte din diversitate. Sunt doar o pata de culoare, ce se reflecte pe`o retina mai placut si pe`alta`nteapa … Sa fii pe gustul tuturor cred ca e imposibil. Fiecare isi aduna cei de seama sa in jur. In logica asta, nu vad de ce inaltii eruditi ai genului se simt flancati de impostori, nemernici, necititi sau prosti? Care`ar putea fi legatura dintre ei?

Pana la urma cine are nevoie de clasificari, pozitii, topuri, premii, hit`uri, unici, daca ideea e tocmai libera exprimare/libera alegere? Nu`i frica asta un dispret fata de cititor?

Dragi bloggeri romani, scrieti. De alegeri ne ocupam noi, cititorii cei de toate zilele.

Posted in Alien | 7 Comments »

7 Responses

  1. dudah Says:

    si totusi de ce esti suparat? sau asta e farmecul… sa ramanem pierduti in diversitate? 😛

  2. koma Says:

    experienta a demonstrat ca nu poti sa fii deopotriva critic si subiect de critica de calitate. ori/ori

    dadah, bine ai venit! care e pagina ta? :-„

  3. Clitemnestra Says:

    „Pana la urma cine are nevoie de clasificari, pozitii, topuri, premii, hit`uri, unici, daca ideea e tocmai libera exprimare/libera alegere? Nu`i frica asta un dispret fata de cititor?”

    Fireste ca e, mai ales ca stand tot timpul cu ochii pe trafic nu-i prea greu sa te prinzi despre ce si mai ales in ce mod ar trebui sa scrii pentru a atrage „unici”. Moment in care blogul tau va tinde spre un fel de „libertatea” a blogurilor si va fi din ce in ce mai departe de un jurnal. Cat despre hit-uri, clasamente si alte asemenea, eu m-am decis sa nu pun codul ala trimis de trafic.ro (desi l-am primit de vreo 10 zile), prefer sa ma gandesc ca citesc ceea ce scriu vreo 5 oameni, eventual din cand in cand 🙂

    Si apropos: mi-am mutat blogul la alta adresa 🙂

  4. koma Says:

    s`a notat

  5. patryk Says:

    wtf people! io nici nu stiu despre ce vorbiti!!

  6. koma Says:

    look, he`s happy! 🙂

  7. Ceasuri Says:

    Da, si pe mine ma enerveaza oamenii care se cred experti in ceea ce priveste „blog-urile”. Blogul, dupa mine, este un instrument in primul rand de divertisment si mi se pare aiurea sa ma invete cineva cum sa fac treaba asta.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.