lumea de dincolo (de ecran)

Filme noi, nu voi

decembrie 26th, 2007 by koma

1. No country for old men.(8.9/10). Poate fi pus lejer langa Death Proof si Planet Terror de care sigur am scris inainte. E un film care nu tine cont de perioada sau loc. Foarte bine jucat si filmat, face toti banii. Pe scurt, angoasele personajului care gaseste niste cadavre, droguri si multi bani si isi da seama ca este urmarit de un personaj fara scrupule(cred ca e cea mai buna interpretare a unui psihopat).

2. I am legend(7.6/10). Mult zgomot pentru nimic. S-a facut mare tamtam asteptand acest film dar rezultatul e destul de trist. Oricat incearca Will sa salveze din aparente, filmul e cam de tras de coada. Sunetul insa m-a impresionat si unele cadre sunt interesante. Pe scurt: omenirea e tratata cu un virus anti-cancer cu efecte secundare extrem de neplacute…

3. The invasion (6.0/10). O idee interesanta. Reactia omenirii supuse unei operatii aparent benefice venite din spatiu si anume estomparea emotiilor si a iesirilor nervoase, actionarea la unison pentru un scop comun, in detrimentul liberului arbitru.

4. Stargate – The ark of truth Fanii SG1 au serioase motive sa se bucure pentru ca acesta este un nou film artistic cu eroii din serialul SG1. Se zvoneste ca ar fi penultimul si proiectul se inchide definitiv. Pe scurt, e descoperit un artefact care poate invinge definitiv dominatia Ori, problema este locatia lui… chiar sub nasul inamicului.

5. Gone babe, gone (8.0/10) O lectie de psihologie despre conditiile in care poate fi crescut un copil si restrictiile legislatiei din acest domeniu. Are politisti, rapiri de copii, detectivi, munca de cercetare, familii dezmembrate si o poveste cat se poate de credibila. Merita vazut.

6. The bucket list (8.0/10) Mi s-a parut un duel actoricesc intre Nicholson si Freeman, doi actori diferiti interpretand doua caractere diferite care ajung sa se completeze in perspectiva mortii iminente cauzate de boala care-i aduce pe patul de spital in aceiasi camera.

7. Death Sentence (7.1/10) Un familist cu succes in afaceri e martor la o scena cumplita: injunghierea propriului sau fiu, ajuns in pragul tineretii de catre o banda de cartier. Pentru ca era singurul martor sansele legale sa rezolve aceasta tragedie erau minime, asa ca se hotaraste sa isi faca singur dreptate.

8. The great debaters Un film emotionant despre curaj si lupta pentru idealul in care crezi, despre puterea adevarului asupra fricii. Bazat pe povestea reala a poetului Melvin B. Tolson( Denzel Washington) care reuseste sa organizeze o echipa de dezbateri in incrancenata perioada a emanciparii populatiei de culoare cu care invinge prestigioasa echipa „alba” a universitatii Harvard. Din pacate necesita o subtitrare elaborata pentru necunoscatorii de engleza pe care n-am avut rabdare s-o astept. Amintesc cateva pasaje care m-au miscat:

TEAM: And what we supose to do without you?
DENZEL: Win!
——————————————
DENZEL: Who’s the Judge?
DEBATE TEAM: The Judge is GOD!
D: Why?
DT: Because he gets to decide who is right…me or my opponent!
D: Who is your opponent?
DT: He doesn’t exist!
D: Why doesn’t he exist?
DT: Because he is one voice of dissent against the truth that I speak.

Posted in Blogfather | 3 Comments »

3 Responses

 1. lilisor Says:

  The Invasion l-am vazut, e ok. Nicole Kidman joaca un jol bunicel, desi nu e chiar ce i se potriveste ei cel mai bine. In rest mi-ai facut doar in ciuda pentru ca de ceva vreme vreau sa vad si eu o buna parte din filmele insirate aici.
  Apropo, La multi ani. Asta e primul comment din 2008 . Hihi

 2. Stefana Says:

  Din lista ta Gone Bb Gone si The Debaters merita vazute. Astept cu nerabdare The Bucket List. Probabil nu l-am cautat unde trebuie. Nicholson are mereu roluri interesante.
  Numai bine!

 3. movieaddicted Says:

  vai, xavier bardem joaca intr-adevar rolul psihopatului perfect!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.