lumea de dincolo (de ecran)

Guardian Angel at work

octombrie 2nd, 2006 by koma

Roua diminetii inca se scurge pe parbrizele rablelor ramase prin parcari. Grupuri de multi, 2 sau 1 persoane ratacesc spre scolile stabilite prin calculator exact pentru ei. Poftim? nu exista grupuri de 1? Aiurea, poate n`ati auzit de ego, superego si alte vietati care toate se ascund sub acelasi buletin. Ele, creaturile astea imprevizibile te fac sa tragi cate`o flegma cand lumea incepe sa nu te mai observe, sa aprinzi o tigara cand nu`ti gasesti rostul in viata, sau in cel mai bun caz sa te legi de vreo amarata pentru ca nu a inzestrat`o natura cu cele mai bune daruri.

Dar toate astea se petrec sub privirile linistite ale marelui arbitru. El, echipat cu o cascheta lucioasa si haine platite din banii prostimii are mareata sarcina de a aduce pe drumul cel bun ratacitii sortii. El e platit sa vegheze comportamentul tinerilor atunci cand lumea nu poate sa arate rautacioasa spre dascalii incompetenti.(cum de ce? pentru ca e pauza sau inafara orarului).

Se intampla ca exact in acest moment, marele arbitru sa fie antrenat intr`o discutie care ar putea salva omenirea, cu unul dintre maistrii care inca buimacit de somn se bucura de atentia celui elegant echipat din fata sa. Iar cand nu se bucurura el, se bucura unul din elevii emancipati, care vor dori sa intre si sa iasa cand vor ei, unul din directori care crede ca este ascultat, unul din profesorii care musca periodic aceeasi placa: Nu e zona mea, nu e atributia mea …

Paza in scoli, asta era subiectul, pentru cei care au ajuns pana aici. Din pacate, cei mai zgribuliti dintre gardienii publici, care adesea nu au nici liceul, sunt pusi sa pazeasca liceenii de tentatiile care dau tarcoalei varstelor periculoase. Viciile, grandomania, lipsa de control, limbajul, atitudinea sunt doar cateva aspecte care ar trebui sa intre sub incidenta acestor indivizi. Nu cred ca sunt departe de adevar cand afirm ca multi dintre ei nu stiu sensul cuvintelor amintite. Ce stiu ei este sa se fereasca de necaz, sa nu`i ia la ochi bandele rebele, sa nu se incurce prea mult in acoperirea zonelor, sa nu isi faca dusmani, sa nu i se dea de lucru.

Ai contraexemple? zi`le aici

Posted in Blogfather | 2 Comments »

2 Responses

  1. blinder Says:

    nici eu nu puteam sa ma exprim mai bine ;))

  2. admin Says:

    eu ma trezesc adesea ridicol comentand chestii ce nu mai surprind pe nimeni…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.