lumea de dincolo (de ecran)

Privacy Lost

aprilie 29th, 2008 by koma

Pentru ca am fost consultat recent in privinta posibilitatii ca cineva sa stie daca esti sau nu online, chiar daca stai pe invisible am facut o mica cercetare. Eram mai mult ca sigur ca marii destepti de la Yahoo au stiut sa protejeze acest serviciu care priveste intr-o anumita masura intimitatea fiecarei persoane. Ei bine, m-am inselat.

Dupa ce am googalit chestii de genul: „cum vad daca cineva e online pe yahoo messenger” sau „how to see invisible users on yahoo messenger” am fost surprins sa gasesc aplicatii online care-ti faciliteaza acest serviciu, fara sa-ti ceara parola userului tau sau alte informatii personale, asa cum se intampla adesea cu genul asta de programele indicandu-ti de la o posta ca e o teapa ieftina. N-am idee cat sunt de legale aceste pagini, cred ca yahoo vor rezolva aceasta vulnerabilitate dar in aceeasi masura cred ca se vor descoperi altele. Asadar:

Posted in Alien, Tech | 5 Comments »

5 Responses

 1. kukurucu Says:

  Interesante aceste pagini…dar totusi…daca cineva e invizible sigur nu vrea sa fie deranjat de tine(cel putin),ca doar de aia e pus invisible la tine.Nu`i inteleg pe cei care tot cauta sa vada daca cineva e invisible sau nu.

 2. koma Says:

  corect.

 3. blinder Says:

  http://blinder00.blogspot.com/2008/03/sold-to-spammers.html
  exista de destula vreme asemenea aplicatii.. si nu, nu cer parole, nimic, dar retin id`urile.. si ce fac cu ele? le vand mai departe. nice..

 4. Deea Says:

  e aiurea. privacy is privacy. eu una nu ma pun invisible la cineva pentru ca ma enerveaza. exista ignore pentru asta. poate vreau sa stau linistita la o discutie cu o singura persoana fara sa ma deranjeze ceilalti. 😐 dupa-aia ma trezesc cu comentarii gen: „fain din partea ta, m-ai bagat la perm offline” #-o

 5. Marian Says:

  Un site foarte bun este http://www.detectinvisible.me.
  Are o interfata super, este foarte rapid. Pe site se gasesc si o colectie de programe utile pentru mess, statusuri, avatare.
  Cei care vor o varianta program pentru verificare status yahoo, pot descarca aplicatia „Detect Invisible.Me” de pe site-ul mai sus amintit.
  Recomand!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.