lumea de dincolo (de ecran)

Ai permis?

noiembrie 9th, 2006 by koma

La iesirea de la examenul de obtinere a permisului de conducere, un tanar intreaba:

D`ra, nu te supara, ai permis?

Da!

… Cui ?

Pornind de la aceasta gluma expirata si de la apropiata incercare din viata lui LittleBro(si el vrea permis), mi`am amintit ca am eu o obsesie cu permisul asta.

Stiu ca din vremuri stravechi era o mare onoare sa ai permisul de conducere inca din timpul liceului. Aici ii priveam cu invidie pentru cei intarziati la scoala care faceau 18 ani mai repede decat restul. Dar atunci erau Dacii peste tot. Marea aventura era sa sustragi Dacia lui tata si s`o pui de`o cursa in compania admiratoarelor.

Dar acum e cu totul altfel. Din saracia asta coclita de care nu scapam cu nici un fel de detergent se nasc toate tipurile de masini. Si de propietari de masini. Nu mai e o problema masina. Problema e cu „invatatul”. Cum armata s`a scos, bacalaureatul e clar ca e luat, la facultate se poate intra la cu taxa, ramane marea incercare a vietii numita obtinerea permisului de conducere.

Asa se face ca la implinirea lui 18, ursitoarele intra in alerta, familia se uneste, profesorii invoiesc binevoitori de la ore, toate celelalte prioritati sunt puse in umbra. Pentru ca bietul om invata din greu. Viata il incearca…

Posted in Blogfather | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.