Nu stiu altii cum sunt, dar mie ori nu mi se intampla nimic ori toate deodata, intr-o fractiune de secunda. Asa s-a intamplat si in dimineata de azi care se anunta una la fel de anonima ca restul diminetilor anterioare. M-am trezit buimac cu soarele infipt prin crapatura perdelelor exact intre ochi, m-am dus direct pe balcon unde-mi place sa iau primele guri constiente de aer ale zilei[acolo mi-e bradutul in ghiveci si natura explodeaza necalcata de talpa civilizatiei] cand melodia iesterica a telefonului meu, care suna odata pe an incepu sa tiuie cersind atentie.

Era varul meu care isi anunta trecerea granitei cu scopul de a se intalni cu sora sa in gara, venita si ea de departe pentru a merge mai departe la Tg. Mures. Mai erau 20 de minute si sageata albastra avea sa zboare. El inca nu stia ca sora-sa nu e la mine. I-am spus ca precis e deja la gara, sa se grabeasca. Apoi am sunat-o pe sora-mea sa-mi confirme, suna ocupat. L-am sunat pe cumnatu-meu, ocupat. Am sunat-o pe sora-sa, ocupat. Asta pentru ca fiecare suna sau era sunat :). Am bagat tacticos DVD-ul in unitate. 5 minute imi ia sa scriu un dvd, exact timpul de care am nevoie pentru o toaleta sanatoasa. In 10 minute ieseam din casa, injurand traficul lent, politistii inutili care tocmai azi se ingramadisera in toate intersectiile nelasandu-i pe cei grabiti sa incalce regulile, parcarea aglomerata din gara, unde am blocat cel putin 3 masini, femeia de servici care tocmai dadea luciu pe gresia care ma despartea de informatii, cele 1000 de trepte inguste si alunecoase care trebuie calcate pentru a cobori si urca la linia a 2-a, cele 20 de vagoane care ma desparteau de ultimul in care se urcasera rudele mele, seful de tren pentru ca mi-a strivit timpanul cu fluierul lui de copil isteric.

Dupa ce am injurat pe toata lumea i-am dat verisoara-mi dvd-ul promis, i-am strans cavalereste mana varului meu ajuns si el de cateva clipe[apucase chiar sa-si ia bilete, nu ca in multele alte dati cand aceasta etapa neesentiala trebuia sarita din cauza crizei de timp] si am mai avut timp 10 secunde sa-i vad prin sticla geamului.