lumea de dincolo (de ecran)

I saved the day

august 21st, 2008 by koma

Bacalaureat. Sesiunea a 2-a. Oradea. Brancusi. Un amalgam de utilaje sapand santuri dupa criteriile lui Murphy, candidati care-si cauta iertarea pacatelor in ceasul al 12-lea, jeep-uri care duc firave domnisoare la examen si mult, mult praf.

Asta era peisagiul care m-a lovit la cesul diminetii cand am dat ochi cu centrul de examen. Daca eram inspirat faceam si o poza cu numele: „Noi construim viitorul”(in ritmul in care se repara strada am toate sansele s-o fac si luni).

Pentru ca nu-i zi fara probleme intr-un centru respectabil de examen, azi s-a intamplat ca o tinerica din Alesd, venita la examen sa-si intalneasca destinul, sa nu se gaseasca pe listele de distributie pe sali. Era frumos rimelata si echipata cu haine de sarbatoare, cum sta bine crestinului la ocazii deosebite. Dar nu figura in acte. Si in acte trebuia sa apara de mult.

***

una cate una, lacrimile incertitudinii brazdau obrazul fin, lasand urme sterse din rimelul urmarind matematic arcadele curbate dupa aceleasi legi care in intregul lor promiteau o viitoare mireasa fericita.

***

Pentru ca eram singurul care a incercat sa se puna in pielea ei, am inceput sa sap. Am sunat la liceul din Alesd, unde secretara a recunoscut ca „s-a comis o scapare”(si a amintit numele unei persoane importante, nu spui care, fost sef la ISJ care s-ar fi ocupat personal de dosare incat s-au imprastiat in halul asta), am sunat la sefii nostri din Comi?ia Jude?eana, care pe langa parerile de rau ne-au spus ca „nu ne permite softul s-o inscriem acum”, am cerut explicatii de la tata softului din Bucuresti care m-a asigurat ca totul e posibil. Am explicat comi?iei ca Bucurestiul zice ca se poate, mi s-a spus sa garantez eu sub semnatura ca se poate, a ajuns si seful ISJ care-a linistit apele, nemaivorbind de reprezentanta Ministerului de fata si ea cu alte treburi care n-a facut nimic in aceasta directie, telefoane, faxuri, explicatii, ipoteze…

Nu mai lungesc vorba, ideea e ca pe final(eram si contratimp ca odata subiectele date pe sali… adio) fata si-a disputat proba(singura neluata in sesiunea anterioara) si poate i-am apropiat victoria cu incapatanarea mea de a duce lucrurile la capat.

Posted in Alien, Blogfather, News | 4 Comments »

4 Responses

 1. Mr.Z Says:

  Felicitari! Din pacate f. des primul raspuns e : ” Nu se poate… ” si apoi in unele cazuri se incearca sa si explice de ce nu, in altele nu se obosesc, ramane doar ” Ne pare rau, nu se poate..”

 2. Tyb Says:

  Ma bucur ca mai sunt si oameni care se ocupa de elevi 😀

  ps: stiam io in a noua ca o sa am un dir bun 😉

 3. blinder Says:

  you saved the day.. ca de obicei fara niciun ajutor din partea „stimabililor colegi si superiori”
  nici nu stie fatuca aia ce noroc a avut cu dvs ;))

 4. madalin Says:

  Bravo tu domnu. Nu te-ai dezis de la caracterul tau.. 🙂

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.