lumea de dincolo (de ecran)

Metalhead – o poveste cu nervi

septembrie 7th, 2008 by koma

daca nu te doare nimic si n-ai ceva de lucru, bucura-te. exact in momentul acela pe multi altii ii dor dintii sau au alte probleme pe care daca nu le-ar avea ar fi fericiti.

koma – generatorul de texte.

Am cautat putin termenul „stomatofobie”, pe care-l gasesc foarte nimerit in descrierea sentimentului neplacut care te cucereste in preajma cabinetelor stomatologice, dar momentan asteapta sa fie descoperit.

Degeaba mi-au zis ca e un dentist bun, tanar, amabil, cool, degeaba mi-a si lucrat cu succes 2-3 masele in trecut, sentimentul asta al „neprevazutului” m-a determinat si de data asta sa imaginez cele mai negre scenarii, care comform proverbului „de ce ti-e frica nu scapi” s-au si intamplat. Sa incepem asadar…

Se facea ca de la o vreme, in cele mai neasteptate momente ma trecea cate un curent electric de inalta intensitate prin masea de vedeam numai stele verzi. Am mai avut simptomul asta, lucru care confirma faptul ca toti dintii mei fusesera lucrati de acelasi dentist in trecut.

Si iata-ma intins sub lumina reflectoarelor, analizat de ochelarii d-lui doctor si de curioasa si zburdalnica lui asistenta, care, alaturi de xilina injectata incerca sa ma faca sa uit de probleme. Asa am ajuns s-o cunosc mai bine decat pe insusi d-l doctor, pentru ca asa cum statea ea jumatate la mine-n gura, isi uita din cand in cand un san pe umarul meu, o pleata pe obraz, o mana pe … unde apuca.

E posibil sa refacem doar o parte din plomba, daca nu s-a cariat dedesubt.

In mintea mea am tradus astfel: trebuie sa refacem toata plomba. Blonda cu ochi albastri mi-a confirmat imediat acest gand negru, descoperind caria ce se arata tot mai clara pe masura ce d-l doctor scotea boltari intregi din vechea plomba.

E posibil sa salvam nervii, daca planseul permite asta.

Din nou, am interpretat: vom scoate nervii. In 2-3 minute mi s-a comunicat ca un nerv e clar atins de demolari, iar al 2-lea e statistic dovedit ca nu rezista prea mult daca nu e scos si el. S-a procedat la scoaterea nervilor…

Beeep, beeeeeeeeeep…

Era apex-locator`ul, scula cu care se verifica adancimea canalelor. Printre putinele gugaliri pe care le-am facut pe tema asta am aflat ca el bipaie aiurea cand radacinile nu sunt drepte, ci curbe. Aveam sa aflu ca una din cele 2 radacini e destul de stramba.

Mi-e teama sa nu cumva sa rup freza pe canal fiind asa strmb…

In mintea mea neuronii se incalzeau cautand solutii practice pentru scoaterea unui ipotetic rest de freza care s-ar intepeni in capatul canalului radacinii.

Arghhh… am facut-o de oaie, s-a rupt freza…

…Ipoteticul devenise realitate.

***

Am fost trimis la radiografie, am venit intr-o suflare cu filmul[ce rau imi pare ca nu-l am aici, a ramas in arhive si cred ca se va vinde bine la o casa de licitatii candva pentru elementele de raritate pe care le contine :))], dar ideea este ca problema restului metalic fusese rezolvata cu bine dar o noua amenintare urm sa umbreasca urmatoarele 6 luni[in care e posibil sa se IMFLAMEZE] ca urmare a anomaliei pe care filmul insusi o dovedea: canalul care parea stramb era de fapt bifurcat. Pe asta n-am anticipat-o, dar promit ca la urmatoarea vizita la d-l dentist sa o am in calcul.

Posted in Alien, News, Tech | 3 Comments »

3 Responses

 1. AlexTG Says:

  Nu e chestia ca poate alt dentist ar fi mai bun? 😀

 2. koma Says:

  Sa stii ca am prieteni care cand aud de dentistul meu vad doar tipul pe care l-au cunoscut beat in weekend in cine stie ce bar, pentru ca omul inca isi traieste viata. Nu e genul materialist, e foarte sincer si are ceva uman in el, pe care la stomatologi nu prea mai ai cum sa-l vazi.

  ps: lucreaza si in suedia mai nou. 🙁

 3. lilisor Says:

  Concluzia e simpla: tuicomicina pentru urmatoarele 6 luni, pentru a nu se imflama locul :d

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.