lumea de dincolo (de ecran)

Euro, incotro?

octombrie 6th, 2008 by koma

Vad ca animalul salbatic denumit popular Euro a luat-o razna rau de tot. Daca vrei sa castigi o bere aproximeaza intr-un comentariu cat mai aproape valoarea in ron a monedei euro la trecerea in 2009. Succes!

ps: acest studiu doreste sa intareasca ideea ca vox populi bate teoriile expertilor financiari in estimarea cursului euro pe perioade medii. ah, inca ceva, deadline este 01.11.2008

later edit: sponsorii care doresc sa imbunatateasca premiul acordat de revelion sunt bine veniti pentru aceasta rubrica 🙂 [ma gandesc la Dl Isarescu, Vosganian, casele de schimb valutar, baietii din vama si orice alte parti interesate de evolutia cursului euro]

Posted in Alien, News, Poll | 22 Comments »

22 Responses

 1. calatorul Says:

  Vox populi sau box populi? Analistii cunosc, dar nu stiu, noi ne dam cu parerea… Eu cred ca evolutia acestui animal salbatic cum bine ii spui tine de hazard. Noi inca nu ne pricepem (nu ne-am dezvoltat instrumentele)sa ne intelegem cu el.

 2. koma Says:

  din cate am sesizat nici un analist n-a zis ceva concret. nu sunt capabili sa gaseasca un vector, numarul de variabile este prea mare. dar cand vectorul asta trece prin stomac perceptia devine mult mai realista, de aceea cred ca nea Vasile poate sa prezica un curs mai fidel decat analistul lui peste.

  puteai sa zici si tu 3 cifre acolo, nu te jena, poate castigi o bere[apa plata, cola, orice in valoare de 1 EURO 🙂 ]

 3. bobo Says:

  3.56

 4. yogy Says:

  4.12

 5. CoraCrisT Says:

  Cine stie, poate evolutia animalului euro, va suferi o metamorfoza la scala mare si UN EURO (n.r. premiul acestui concurs) va ajunge echivalentul unei case in Grigorescu…
  Preconizez ca pana de Sarbatori 1 euro va ajunge lejer la 4.50 RON, poate chiar peste.

 6. Robert Says:

  Cursul pietei valutare pentru moneda euro la data de 31 dec. 2008 o estimez la 4,3800 RON iar pragrul critic va fi la 4,4000 RON / 1 EURO ; Binenteles ca acesta este valoarea de dupa Sarbatorile de Craciun si ar sa scada in continuare pana prin 10 februarie 2009 cand va atinge pragrul minim de anul viitor de aprox. 3,6500 RON / 1 EURO . E o parere pentru o bere !!!

 7. todea Says:

  4.12 ron

 8. calin Says:

  4.00

 9. calatorul Says:

  Cand lucra la un ziar financiar, sotul meu a facut concursuri din astea pe site-ul ziarului. Din cate mi-am dat eu seama, doar hazardul a avut un cuvant de spus. La noi lucrurile sunt prea haotice ca sa poti intui ce se va intampla.
  Oricum, daca ma intrebi pe mine, care stiu ca nu ma pot astepta decat la ce e mai rau, cred ca sare de 4.

 10. Mr.Z Says:

  Nu va sari de 4. Nu anul asta. E an electoral, si desi Isarescu nu prea vrea, va fi nevoit sa intervina BNR-ul. Guvernul actual ar meita sa nu intervina, ca ei sunt de vina de aceasta destabilizare (doar in mica masura conjunctura economico-financiara din SUA, dar va interveni sa nu sara de 4.

 11. Somoghi Says:

  Parerea mea este ca valoarea EURO va fi:

  3.57 RON

 12. tibirt Says:

  3.92 ron 😉

 13. sarmaluta Says:

  3.55

 14. Real Life Says:

  3,98

 15. RPM Says:

  eo zic k un 3.47 lei

 16. The Last One Says:

  3.75

 17. rhadooo Says:

  3.87

 18. Mortu Says:

  3.76

  gratis slabe sanse a?:))

 19. todea Says:

  3.65

 20. AndR3i Says:

  3,6 zic eu 🙂

 21. Amza Iulian Says:

  4,02 vezi http://arca.blog-actif.net/Primul-blog-b1/Curs-valutar-b1-p2.htm

 22. koma Says:

  conform BNR, a castigat Real Life, dar nu s-a prezentat sa-si ridice premiul, desi l-am anuntat prin email.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.