lumea de dincolo (de ecran)

Coana Norica Nicolai vs etica profesionala

octombrie 16th, 2008 by koma

Ieri la realitatea au chemat reprezentantul puterii, Norica Nicolai sa tina piept glasului dascalilor, Marian Nistor. Cu toate ca anatomic este reprezentanta sexului frumos, d-na Nicolai nu s-a dezmintit de impertinenta care i-a pus amprenta inca din momentul in care si-a adus nora in parlament sa voteze in locul ei. Ca sa arunce niste paie pe foc, distinsa politiciana a punctat cu de la sine putere ca de maine mareste lefurile profesorilor daca si ei renunta la meditatii, constienta fiind ca privitorii vor da din cap intelept spunand: da mai frate, are dreptatate, iau dascalii astia si pielea de pe noi cu meditatiile lor.

Ok, sa recurgem la logica. Ce ne facem cu profesorii care nu dau meditatii? Ei neavand la ce renunta, n-o sa primeasca mariri de salarii in logica d-nei Norica. Un alt aspect este: de ce dascalilor le este interzis sa-si foloseasca expertiza in alte locuri de munca, pentru un castig impozitabil cum se face ca distinsilor parlamentari, membrii in tot felu de consilii de administratie sau a.g.a. nu le da nimeni peste nas? Pana la urma, din toata incrancenarea manifestata un lucru e clar: dascalii nu au voie sa castige decent sub nici o forma!

Acum pentru carcotasi: stiu ca exista profesori care conditioneaza orele in particular si personal vreau sa-i vad scosi in afara scolii, la fel cum vreau sa-i vad pe toti care se joaca cu banul public in propriul lor interes. Dar sa conditionezi promulgarea unei legi pe o practica nesanatoasa a unora dintre subiecti este semnul ca nu esti capabil sa gestionezi societatea. Nu ar fi mai simplu sa-i curete pe toti care, conform legii abuzeaza de pozitia lor, indiferent de meserie sau alte criterii?

ps: as vrea cu aceasta ocazie sa amintesc ideea prietenului B. care isi imagina cat de frumoasa ar fi viata la televizor daca am avea la telecomanda un buton denumit EJECT care apasat la un moment dat de peste 50% din privitori sa poata scoate din cadru persoana curenta.

Posted in Alien, Blogfather, News | 1 Comment »

One Response

  1. calatorul Says:

    Coana asta nu a venit si in scop electoral pe la voi? Cum isi permite sa spuna asa ceva? Si nu i-a dat nimeni peste nas?
    De data asta ma simt eu datoare sa iau apararea profilor. Cred ca cei care impun meditatii copiilor sunt 1-2 la mie, daca nu si mai putini, un procent destul de neglijabil ca sa actionezi in functie de el, cei care nu fac meditatii ca nu au cum efectiv sunt insa peste 70%. Ma insel?

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.