lumea de dincolo (de ecran)

Basescu si profesorii

octombrie 24th, 2008 by koma

Discursul presedintelui de azi m-a impresionat profund. Stiu cat este de oportunist, stiu ca si-a ales exact momentul in care sa iasa la rampa, dar modul in care a pus problema este cat se poate de corect. In zadar ma isterizam eu printre apropiati, in zadar scriam pe blog, capsatii astia din fruntea tarii parca purtau ochelari de cal. Nici unul n-a reusit sa transeze problema in mod real, cu sau fara solutii.

Nici unul dintre acesti asa-zisi reprezentanti ai poporului nu parea sa observe ca zeci de mii de angajati din diverse puncte strategice cu mii de euro pe luna retributie nu destabilizeaza fragilul echilibru economic, dar in schimb amaratilor din invatamant nu li se pot acorda 50% in plus din propriul lor buget fara sa ameninteĀ  economia.

Nu pot decat sa trag urmatoarele concluzii:

– clientela politica nu apare in discutii cand e vorba de sacrificii.

– marele buget al educatiei e mare doar in acte.

– se prefera banii pentru „investitii” pentru a servi cu lucrari diverse firme favorizate sau pentru returnari, in detrimentul salarizarilor corespunzatoare.

– clasa politica nu are habar cum traieste un profesor de scoala.

– invatamantul este si trebuie sa fie cenusareasa sistemului.

Mi-a placut si faza cu performanta. Desi nu cred ca este nevoie de aceasta adaugire. Orice scara de valori trebuie sa fie o urmare a rezultatelor fiecaruia dintre noi. Poate ca sa intelegem noi, prostii de la catedra ce e aceea eficienta la locul de munca, vor da o mica demonstratie alesii nostri. Si cand vom vedea noi sutele de km de autostrada, explozia exporturilor, economie functionala, legi coerente aplicate unitar pentru toti, ei bine atunci o sa intelegem ce-a vrut seful statului sa spuna.

Posted in Alien, Blogfather | 3 Comments »

3 Responses

 1. calatorul Says:

  Nu pot decat sa oftez. Azi am fost singura din cancelarie convinsa ca vom primi banii astia. Pesemne ca nu eram chiar la curent cu ultimele discursuri si am judecat iar dupa cum mi se pare mie ca ar fi normal. dar este ceva normal? šŸ™

 2. koma Says:

  normalul azi inseamna ridicol.

 3. AndR3i Says:

  Basesc a zis-o bine, dar azi l-au pus sa-si ceara scuze. Cica salariile de la ANL s-au majorat de 4 ori de-a lungul ultimilor 9 ani nu intr-un an.
  Ca sa vezi ce Mafie e, au intors-o pana a ajuns presedintele tarii sa-si ceara scuze. Bine nici el nu radieaza de inteligenta da asta-i alta poveste.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.