lumea de dincolo (de ecran)

Elevi si profesori in Romania

octombrie 29th, 2008 by koma

Nu scriu aceste randuri ca sa ceteasca boborul, pentru ca boborul nu intra aici. Le scriu pentru ca ma doare, si trebuie sa le spun cuiva impersonal, unui necunoscut de preferinta.

Opriti prin lege majorarea salariilor profesorilor. Nici acum, nici la anul, niciodata sa nu mai fie fericiti. Pentru ca nu o merita. Norica, femeia demna de despect, spunea ca ei profesorii dau prea multe ore in particular, asa incat nesimtirea asta nu are cum sa fie tolerata. Ieri, showman-ul Floriiiiin Calineeeescu amintea cum a luat el peste cap sute de liniare de la profesori in frageda-i pruncie, si cum, pe cale de consecinta, cam toti profesorii sunt dusi rau cu pluta, necesitand examene psihiatrice. Basescu, primul gospodar al tarii, aminteste ca profesorii nu pot sa ia altfel bani decat daca dau dovada de performanta, care nu este. Sa nu mai amintim de faptul ca profesorul sta si el 3-4 ore pe zi dupa care merge sa bea, are 3 luni de vacanta in care sta cu burta la soarele bland al Caraibelor, are al 13-lea salar, bonuri de masa, bani de carti, dotari dintre cele mai costisitoare facute vreodata de statul roman la locul lui de munca.

Sunt impertinenti dascalii astia care te privesc sfidator din limuzinele lor stralucitoare cand isi coboara usile automate ale garajului de langa vila cu 2-3 nivele, agonisita de pe urma meditatiilor, prin furt calificat, abuz de putere,  alcool si tutun. Si cand ii vezi prin discoteci inconjurati de pipitze cu gablonturi stralucitoare, comandand bacardi sau jack. Sau cand ii vezi aruncand cu bani la petreceri, in ciuda dusmanilor …

Opriti jaful! Profesorii nu au dreptul la viata. Mai dati un 2% portarului de la ANRC, soferului de senator sau vreunui amarat din justitie, ca au familii si ei. Dar mai terminati cu continua ridicare a salariilor aceleasi categorii. Am ajuns ca din 10 copii chestionati prin gradinite 7 sa vrea sa fie profesori, ca sa iasa fara griji la pensie.

eu, muritorul de rand

Posted in Blogfather | 2 Comments »

2 Responses

 1. Vio Says:

  Sunt socat de ce citesc.
  1. de ce nu merita profesorul de desen care nu are decit salariul ?
  2.cine este Norica ? individa numita si Nicolai?
  3.citi dau meditatii? fa un calcul dragul meu terorist :30 lei ori 2 copii = 60 pe zi , ori 20 de zile = 12 mil.( daca face zi de zi )- pai sa-ti spun tie ca daca imi mareste cu bani astia nu mai fac pregatiri , sau iau numai obligatiile .
  4. ai auzit de parinti ? sunt unii care te roaga si intervin prin suspusi sa-i iei la pregatire , pentru ca sunt ori loaze , ori vor performanta .
  5.soumanul Florin , se vede ca a luat linii in cap , habar n-are ce insemna sa fi privit de copii isteti si sa reusesti sa-i si motivezi pentru invatare sau sa -i faci sa le placa sa invete .
  6. performanta in invatamint este greu de cuantificat , cu atit mai mult cu cit specimene ingineresti ca Adomnitei vor sau vin sa ne evalueze , si astfel ramine problema subiectivismului evaluarii.
  7.daca stau 3-4 ore , este bine , nu ma pling , dar 5 ore insemna mult pentru un creier care munceste cu OAMENI, asta fata de cineva care sterge de praf o tastatura toata ziua ( ca sa fiu rau ).
  8.burta la soare ? hai sa-ti spun ceva mister , fa un calcul salariu de 14 mil lei ori trei luni = 42 mil , ce Caraibe ? , imparte la cele 90 de zile de vacanta si vezi daca a sta mai este o placere .
  9.ce ai vazut tu prin cluburi sunt superexceptii , pe care nu le scuz cu nimic , nu sunt , nu si-au propus vreodata sa fie un model , asa ca nu ma reprezinta .
  10. ce spui , ca nu au dreptul la viata , dar ce sau cine esti tu , poate stii sa scrii pentru ca o educatoare , o invatatoare ti-a pus pixul in mina ta tremurinda , asa ca ar trebuii sa te duci si sa iti faci harakiri , ca atita ura dauneaza grav mintilor bolnave.

 2. koma Says:

  🙂

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.