lumea de dincolo (de ecran)

Something useful

decembrie 9th, 2006 by koma

greader.jpgMi-am zis ca daca am aflat un lucru interesant(marunt si pentru altii evident de ani de zile) sa-l arat celor care doresc sa-si optimizeze browsing`ul paginilor favorite.

Incepusem eu prin crearea unei sesiuni in Opera care sa cuprinda toate paginile pe care le vizitez deobicei. Special instalasem browserul respectiv doar pentru a-mi satisface acest capriciu. Problema era ca la cele 20 de pagini ale mele mai mult stateam decat vizionam si in plus oricat m-am foit eu n-am reusit sa-l provoc sa faca si un refresh inainte de a le incarca. Si atunci mi-am spus ca trebuie sa incerc altceva. Cautand eu cu google, evident primul mi-a iesit in cale google reader, al carui autor daca nu ma insel este un roman(din blogul oficial al readerului am inteles asta). Este atat de simplu facut(ok, stim cum lucreaza google) incat nu ai ce sa gresesti. Pur si simplu adaugi toate paginile pe care le vizionezi zilnic(eu folosesc asta pentru blogurile preferate) si cand doresti sa vezi ce e nou la prietenii tai, verifici pagina respectiva in loc sa verifici zeci de pagini la rand.

gnotifier.pngIn plus, am gasit si un plugin pentru FF(google reader notifier) care simplifica si mai mult acest efort deosebit 🙂 in sensul ca se instaleaza discret pe status si iti arata un numar, care reprezinta cate din pagini au ceva nou pe ele. Cu un simplu click ai si rezolvat problema.

Posted in Blogfather | 4 Comments »

4 Responses

 1. LittleBro Says:

  instalezi ff cu tab mix care are si session manager, deschizi in taburi tot ce vrei sa ai, salvezi sesiunea, cand vrei sa citesti deschizi sesiunea, reincarca toate paginile deschise.

 2. koma Says:

  da, deci tot cam asa ceva, dar necesita un efort destul de mare in special la conexiunea mea de 2 lei.

 3. Andrei Says:

  Google reader este, intr-adevar, bun si usor de folosit, dar de relativ putin timp e in forma sa prezenta; initial era destul de greoi si neoptimizat pentru liste medii/mari de situri. Probabil ca de aceea nici Google nu i- a facut prea mare reclama, fiind constient ca softurile stand-alone de tip rss reader erau mult mai capabile, in timp ce ei nu ofereau decat mobilitate, pastrand baza de date online. Daca ar fi aparut ceva mai devreme, poate ca ar fi luat fatza lui live.com cel putin la partea de feeduri.

 4. Arhi Says:

  Bloglines-ul meu e extrem de micut, fiabil, se refreseaza in timp real, imi arata la fiecare feed in parte cee nou, cate posturi, etc…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.