lumea de dincolo (de ecran)

The future is bright, the future is here

noiembrie 24th, 2008 by koma

Vreau nu vreau, obiectul muncii mele este omul. Si nu orice om. Nu omul suparat, tocit de viata, ingrozit ca se intoarce la femeia isterica si copiii flamanzi cu mana goala. Eu am bucuria sa vad viitorul inca de la facerea lui, din schite. Iar daca eu sufar de injectii cu fericire in fiecare clipa, de ce sa nu fac si pe altii fericiti?

ora 07:56, in preajma scolii

Ma incapatanez sa nu ma rup de lume, purtand ca toti teleghidatii i-poade si alte dadatoare de zdranganeli in urechi. M-am decis sa numar si azi numarul de pule organe genitale masculine folosite academic de micutii nostri. O data… de doua… ok, daca ma grabesc poate trece…

ora 08:52, pauza

Multime pe coridor, nerabdatori sa intre la ore[joke]. Unii discuta, altii se harjonesc, altii mananca. Un tip scuipa fara jena. Apoi imi zambeste complice, aratandu-mi o alta flegma care nu e a lui, deci e acoperit de puterea traditiei. Il dau in gat la superiorul lui, constient ca nimic nu se va schimba.

ora 10:02, intr-un alt loc strategic

– Au disparut un mouse optic si cateva antenute de la placile de retea… trebuia sa le fi scos de la inceput pe toate.

– Fara antene nu functioneaza, trebuia doar sa fiti mai atent, zic. Si plec suparand inca un om.

ora 14:11, in dreptul unei generale:

– ..tu-ti Dzeii mati, mi-ai furat cornul! il apostrofa un baietel frate cu metrul pe un smecheras de langa el, ce-i drept mai inalt cu un cap, nemultumit ca salivase pe degeaba la iesirea din scoala, unde inafara de libertate nu putea sa se sature cu nimic. Smecherasul aproba intelept din cap pentru ca gura ii era indesata pana la refuz de obiectul discutiei.

ora 14:15, cateva sute de metri mai departe:

Am vazut-o de departe. Nu stiam daca plange sau rade, era o combinatie haioasa, ascunsa sub un strat proaspat de sange.

– Mi-a spart Raluca nasul! spuse posesoarea a cel mult 12 ani catre un card tangent de tinere scolarite.

– Cum fato?

– Beam apa la tasnitoare si m-o impins de la spate…

N-apuca sa termine cand un recital grotesc de behaieli si tropaituri se lasa peste mica cireada, ajunsa in delir dupa marturisirea rosie la care fusesera martore.

***

Initial am vrut sa dedic un alt post, apoi am zis ca nu mai dedic nimic, apoi am zis ca lipesc doar poza cu usa clasei mele din generala, revazuta dupa atatia amari de ani. Ce s-o mai intindem, o luasem razna incepand sa-mi vad toata tineretea pe dinaintea ochilor, asta pana cand un detaliu aparent minuscul mi-a atras atentia.[povestea anilor petrecuti in scoala generala se amana din motive de sanatate mintala temporara, ne cerem scuze pentru inconvenientele create].

Posted in Alien, Blogfather, Image in motion | 21 Comments »

21 Responses

  1. ovidiu Says:

    Eu cred ca dependenta de caculator este o mare problema pentru unii deoarece acestia isi petrec tot timp in fata net-ului rupandu-se de lumea reala si fiind foarte apropiati de cea virtuala.Aceasta problema ar trebui rezolvata cumva pentru ca dependenta de net si mai ales de jocuri unde omori oameni te poate face chiar criminal si poate duce si la sinucidere.Eu nu sunt fan net si jocuri unde omori oameni asa ca as sfatui dependentilor de caculator sa isi petreaca mai putin timp in fata computerului si sa faca alte lucruri mai iportante.

  2. Alex Says:

    foarte tari unele faze:)):)) pacat ca nu leam vazut

  3. Dumi Says:

    hmmm…interesant site`u asta;))…sunt cateva faze tari si comice:))…tzinetzi`o tot aja:>:))…:-\

  4. raluca Says:

    parea mea este ca ei nu se stiu comporta ca cu om civilizat si mai ales vocabularu care cred k nu se foloseste asa la scoala

  5. alexandra Says:

    parerea mea este k ii o prostie si nu am inteles absolut nimic!

  6. Mariana Says:

    Parerea mea este ca din ce am citit sunt si lucruri importante dar si lucruri hazlii….

  7. Lorant Says:

    postu asta imi aminteste de zilele mele petrecute pe la scoala .. dupa mine ii o zi OK, se intampla mult mai multe minunatii pe langa ce observi tu(ce vrei tu sa observi) 😛 .. si dupa cum ziceam \

  8. Lorant Says:

    ”Mare`i gradina Domnului .. dar multi mai sar gardu”
    ps. de ce nu pot baga ”ghilimele” ?

  9. koma Says:

    eu nu spun ce se intampla, ci modul in care se intampla, fara jena, ca si cum ar fi ceva normal. si noi faceam prostii cand eram elevi, dar aveam grija sa le mascam.

  10. Claudiu Says:

    Da asta este generatia de astazi toti suntem la fel numa ca unii dintre noi nu arata asata in public sau la scoala o arata pe terenul de fotbal sau cu prieteni! Si asta se intampla la orice colt de strada cu scuipatul iar daca i se reproseaza ceva tot noi suntem de vina ca de ce ne legam de el!

  11. daniel Says:

    DA ASA ESTE IN SCOALA SE SCUIPA FARA JENA ORIUNDE AR FII SE FUMEAZA PESTETOT CHIAR DAKA INCERC SA SE ASCHUNDA SE POT AFLA CEI CARE O FAC SI IN PAUZA MARE TOATA PIATA ESTE LA FEL NUMAI SCUIPATURI SI NUMAI MUCURI DE TIGARA, MACAR DACA SCUIPA SAU FUMEAZA SA NU O FACA IN FATA UNUI PROFESOR SA ASCHUNDA MACAR BUNU SIMT DAR NU ESTE NUI INTERESEAZA DE NIMIK CEI 7 ANDI DE ACASA ( FOARTE TARE blogu )

  12. marius Says:

    pai vorbesc fara putina jena in locul lor miar fi rusine se schuip prin scoli se vorbeste buruienos da defapt asa e aproape toata lumea din ziua de azi chiar daca pe uni nu se vede asa de tare asa e generatia din ziua de azi e mai smechera sau asa se cred mai smecheri nu ca cei de acum 30 de ani is mai bazati nu primesc asa de multa educatie de acasa ca si mai demult.

  13. Levente Says:

    In generala si noi faceam multe prosti dar nu ca in faza cu scuipatu da aveam grija sa le ascundem dar nici intr-un caz nu scuipam fara jena pe holuri dar nici cu jena :D.In liceu este o alta lume: mai multi elevi care se cred pprea tari si de genu,dar nu sar conveni sa sscuipe sau sai bata pe cei nevinovati ma rog chiar daca il injura si atunci ar trebui sa il atentioneze o data sau si daca il dadea la politie si atunci se aplice amenzi usturatoare.

    (ps. Imi Place foarte mult Blogul tineti`o tot asa!!!)

  14. sebi Says:

    Nu ar trebui sa fim asa teleghidati,si nu ar trebui sa folosim acest limbaj in scoli. Dar in ziua de azi ce nu este posibil?Si cu acea fata care a fost inpinsa si acel baiat care scuipa pe coridor,trebuia luate masuri.In scolile de astazi cam toti fac tot felul de prostii,si scriu pe usi si pe pereti diferite cuvinte de \

  15. Sergiu Says:

    Eu cred ca se poate intampla asa ceva in scoli deoarece copii din ziua de azi nu au cei 7 ani de acasa . Si eu faceam prosti in generala dar nu de genu cu scuipatu sau si daca faceam prosti incercam sa imi repar gresala si faceam in asa fel sa nu se mai repete .Ar trebui sa aiba putin respect de scoala in care invata si mai ales de profesor deoarece uni din ziua de azi is bat joc de profesor si nu ii respecta. Ar trebui sa se ia masuri privind asemenea gesturi si pusi sa faca curatenie in toata scoala.

  16. paul Says:

    NU TREBUIE SA FIM ASA EXIGENTI . EU CRED CA ACEL OM CARE A FOST IN ACEA SCOALA A AVUT O PARERE REA DESPRE ACEI ELEVI .A AVUT O PARERE REA DESPRE FATA CARE A BAUT APA

  17. ioan Says:

    eu cred ca acel om care a fost intro scoala sia facut o impresie foarte prosta despre ea pentru ca unii au scuipat in fata lui alti se impingeau la apa. eu creg ca in orice scoala ar trebui sa fie copii disciplinati si cuminti si sa asculte de profesori.Acei elevi nu erau interesati de reguli si nu aveau cei 7 ani de acasa.

  18. TyB Says:

    Pur si simplu: copii sunt rai pentru ca

    1. nu sunt educati
    2. se lasa influentati de toti care ii inconjoara (mai ales de cei smecheri care sunt primiti in orice clan, oricand).

    p.s.: faza cu fata de la tasnitoare era accident, presupun 😛

  19. koma Says:

    nu cred ca era accident, dar nu asta am vrut sa surprind ci atitudinea prietenelor ei, deloc ingrijorate.

  20. patricia Says:

    Hello, koma
    Banuiesc ca ai oarecare legatura cu invatamantul sclipitor de la noi.
    Ar trebui sa stii totusi: copii nu sunt rai nu sunt vulgari, nu sunt indiferenti.
    Ajung asa (unii dintre ei).
    In primul rand societatea, si in mod particular minunata institutie numita „scoala” are o raspundere pentru ceea ce se intampla. Ar trebui sa incetam sa mai blamam exclusiv parintii, Internetul sau televiziunea. Ce le ofera scoala? Acolo unde stau obligatoriu 5-6 ore pe zi (mult mai mult decat cu parintii). Un sistem care
    pune pe piedestal profesorul, directorul, secretara, portarul, orice altceva in afara de probelemele si neovoile reale ale lor. Sunt tratati cu dispret sau indiferenta, sunt jigniti sau redusi la tacere.
    Profesori matusalemici, plictisiti de viata si ce sa mai zic de educatie. Nici un fel de stimulent intelectual. Nici o activitate extracurriculara cu adevarat interesanta.
    Si peste toate acestea, alcoolul servit fara nici o jena minorilor in toate cluburile, la toate marile „sarbatori” ale orasului.
    Think about!

  21. koma Says:

    multumesc ca ai ajuns si la mine pe pagina.
    nu stiu ce te-a facut sa crezi ca umblu orb prin lume, fara acces la valoroasele informatii pe care mi le-ai furnizat. eu ma refeream doar la copiii vulgari, rai, indiferenti. ca apreciere personala, consider ca numarul lor e in crestere. nu am spus nicaieri ca ar fi vina lor. stiu ca nu este. nu am blamat exclusiv parintii, internetul, televiziunea[ce exclusivitate mai e si asta daca e deja asa distribuita? – oare in ansamblu ele nu sunt societatea, de care admiteai ca e responsabila? 🙂 ].
    eu nu incerc sa gasesc explicatii, am obosit deja cautand. nici nu incerc sa impun ceva, pentru ca nu sunt in acea poztie. consider ca exemplul personal este tot ceea ce pot sa ofer. atat ofer. banui ca nu esti din sistem, pentru ca intotdeauna cei din afara unui sistem[nu neaparat din invatamant] gasesc cele mai avizate raspunsuri.

    1. setul de materii pus la dispozitia elevilor este afectat de 2 constrangeri: nevoia fortei de munca pe anumite domenii, lucru decis la nivel local si de propunerile consiliului parintilor, reprezentat in consiliul de administratie al scolii, care are, cel putin teoretic, un cuvant important. de ce aceste filtre nu functioneaza cum trebuie, intreaba-te singura.

    2. daca punem cei 7 ani de-acasa, sambetele si duminicile, si consideram ca un om normal nu doarme mai mult de 8 ore pe zi, acesti copilasi sunt nevoiti sa stea mai mult cu parintii lor. faptul ca ii vezi prin baruri pline de fum, sau revenind obositi din dicoteci pe la ore avansate nu cred ca are legatura cu scoala ci mai degraba cu parintii lor.

    3. tratarea cu dispret sau indiferenta a elevilor eu n-o neg aici, poate ai avut o asemenea experienta traumatizanta. am si eu colegi care mai pierd controlul, dar sunt suficient de putini pentru a-mi sustine ideea ca fenomenul nu poate fi generalizat. insa cei care merg zilnic cu un gust amar acasa, cei care sunt coplesiti de comportamentul unora dintre „micutii nevinovati”[multi cu cazier deja], cei care realizeaza ca li s-au epuizat optiunile de abordare sunt majoritari.

    nu stiu daca ai predat, sau predai intr-un loc unde elevii sunt atenti, respectuosi, parintii se implica, vin cu sugestii, cercuri extrascolare au loc mereu si viata merge roz inainte. as vrea si eu sa ajung acolo. pentru mine vremurile astea se pierd in negura copilariei ceausiste. dar daca nu predai, sau ai pierdut legatura cu scoala te invit sa tii niste ore, macar o luna, ca sa te umplii de bunatate.

    ps: nu mi-am pierdut speranta, dar asta nu ma opreste sa vad cruda realitate.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.