lumea de dincolo (de ecran)

Nunta muta

decembrie 16th, 2008 by koma

Nunta muta este un film romanesc recent regizat de Horatiu Malaele si dichisit cu actori buni, foarte reusit. In ultimul timp merg cu indoiala la productiile romanesti, toate fiind incarcate de praf, intuneric, umbre, gri-uri si dialoguri/voci rupte de realitate. Dealtfel sunetul in general lasa de dorit la filmele romanesti. Parca e din alt film, din alta parte.

Dar acesta, dupa Restul e tacere, se inscrie in seria filmelor colorate. E plin de culoare, atat cromatic cat si verbal. Incarcat de un umor la limita patologicului, caracteristic lui Malaele, acesta te rupe din realitate ducandu-te cu 50 de ani in urma, la granita dintre lumea lui creanga si inceputurile ciumei rosii. Nu spun mai multe, bucurati-va daca aveti ocazia, pentru ca merita din plin.

Posted in Image in motion | 2 Comments »

2 Responses

 1. Amedeah Says:

  Am fost si eu, cu o oarecare exitare, plictisita de acelasi si acelasi subiect, de altfel, singurul prin care reusim sa impresionam: regimul politic dinainte de 1990… in Nunta Muta, in schimb, am dat de mult substrat, multa esenta, tipologii de oameni variate si colorate… mult suflet…care nu vrea sa… taca… 🙂

  (mi-a placut foarte mult Victor Rebengiuc, Stefan Pavlu si Valentin Teodosiu, care se potrivea manusa pe rolul lui Grigore)

  mai multe, evident, pe site-ul oficial:
  http://www.nuntamuta.ro/index.php

 2. koma Says:

  am vrut si eu sa link-ez dar la data la care scriam articolul nu mergea.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.