lumea de dincolo (de ecran)

Celularele si cancerul

septembrie 26th, 2008 by koma

Gurile rele spun ca celularul dauneaza grav sanatatii, dar o pozitie oficiala nu a fost luata, inca. Personal pot sa confirm ca de cand s-au montat antenele GSM pe turnul alaturat blocului meu am inceput sa ma simt tot mai molesit, sa nu pot dormi bine, sa ma scol din somn cu dureri de cap. Nu stiu daca exista o legatura clara, dar faptele sunt reale.

De o vreme insa se aud tot mai des voci autorizate despre o posibila si destul de probabila conexiune intre celulare si cancerul la creier. Se mentioneaza ca in cazuri similare precum toxicitatea plumbului din vopsea sau recunoasterea oficiala a producatorilor de tigari referitor la cancerul de plamani, omenirii i-a luat 70 de ani, respectiv 50 de ani sa le faca publice. Cum tumorile pe creier sunt un proces foarte indelungat, e foarte posibil ca primele semne concrete ale legaturii dintre celulare si cancer sa fie sesizate peste 10-20 de ani, dar rezultatele ar putea fi dezastroase, avand in vedere ca sunt 3 miliarde de utilizatori in toata lumea.

Articolul complet este aici.

Posted in News, Psycho, Tech | 7 Comments »

7 Responses

  1. Mr.Z Says:

    Da, asa este, efectele probabil le vom cunoaste peste inca vreo 10 ani, nu se stie cat este de nesanatos, dar un lucru e clar sanatos n-are cum sa fie. E bine sa nu te aflii permanent mai aproape de 30-50m de o statie GSM, e bine sa nu vb-esti mult din tren, masina in miscare (fara HF) sau din zone cu semnal slab, deoarece in astfel de cazuri tel. emite pana la 10x mai puternic si e clar ca nu face bine. La fel e de evitat sa-l tii in buzunar si sa vb-esti cu HF (radiaza in buzunar in apropiere unor organe vitale si cu siguranta nu le face bine), si ar fi bine ca seara sa nu-l tineti pe noptierea de langa pat la nici 30 cm de cap.

  2. calatorul Says:

    Stiam si eu cate ceva. 🙁 De tinut, il tin in poseta, dar de dormit, mai dorm cu el sub perna ca asa ma trezesc si il inhat repede sa il inchid.
    Sunt totusi un rau indispensabil, dar e bine de stiut ca sa il limitam cat mai mult. 🙁

  3. tibirt Says:

    Daca intr-adevar stau asa lucrurile, eu voi muri mai repede decat as credea… dorm cu doua telefoane… deci… 🙁

  4. bogdan Says:

    da este adevarat telefonul mobil dauneaza grav sanatati desi uni oameni nu se pot desparti de el nu le pasa ca provoaca cancer dureri ale capului etc.

    pentru uni oameni telefonul este ca o bijuterie nu se despart de el nici la baie ..

    orcum telefoanele vor ramane la moda penntru tot deauna;)

  5. Claudiu Says:

    Telefonul mobil chiar poate cauza cancer si la intesticule daca il tinem in buzunar dar are efecte intarziate pe care le vom simti abia dupa ce vom imbatrani si poate chiar vom surzi! Sau dupa ce vom muri poate se vor gandi sa faca o retea subterana sa ne radieza si in cimitit! Sau poate chiar o sa construieasca lumea de sub pamant unde va fi lumina 24 din 24 unde care va rezista 200 de ani acolo nu va fi nici telefonie mobila nici fixa ca nu va fi semnal orasul se va numi Amber?:))

  6. jurcuta Says:

    tigara si alcolu dauneaza grav sanatati si celor din jur asa ca va recomand sa nu fumati si sa nu betii pentru ca pacetele de tigari sunt si scumpe si este o otrava deci ingrijitiva sanatatea.;)

  7. florin Says:

    eu cred ca telefoanele mobile chiar dauneaza daca vorbesti foarte mult la el,dar te si ajuta sa comunici cu cei aflate in alte locuri sau in alte tari.d

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.