lumea de dincolo (de ecran)

Pâinea noastr? cea de toate zilele

septembrie 28th, 2010 by koma

Românul când se plictise?te … coace. Vorba aia, oare ce-i mai coace ?luia prin minte?

?i asta pentru c? pe m?sur? ce ne ve?tejim devenim tot mai verzi. Mai eco, s? m? exprim academic. Eco este noul trend, un fel de pitziness. Dar pentru ca si-a luat si nwradu (cred ca ne-am luat-o la diferenta de cateva zile), doar ca eu sunt muuult mai lenes la text+imagine(aka poze cu marfa), pot sa sper ca inca nu m-am damblagit, deci nu e din cauza senilitatii.

Deci la ce este buna o masina de facut paine? Pe scurt, te asigura ca ceea ce bagi in tine este ceea ce stii tu ca ar trebui sa fie. Ar mai putea fi si un pic si din mitul creatorului, sentimentul ala ca desi nu te pricepi la nimic scoti lucruri atat de crocante si gustoase ca te invidiaza toti cei care-ti ies in cale. Este loc si de improvizatie si spun asta ca din cele 4 paini pe care le am la activ, doar la prima am respectat reteta, la restul am modificat dupa placul meu si rezultatul este in figura alaturata. Ceea ce se vede este o combinatie de faina alba si faina integrala de secara, apa, sare si drojdie, toate tinute 4 ore intr-o masina de facut paine Moulinex XXL OW502030. Daca va fi cazul, va consiliez din vasta mea experienta, desi cred ca sunt special facute pentru prosti toti.

Later edit: paine integrala cu urme de seminte

Posted in Alien, Blogfather, Poze, Tech | 6 Comments »

6 Responses

 1. Gabi Says:

  Arat? delicios. Lang? e salat??

 2. koma Says:

  alaturi inca exista niste salata beuf si masline, nu pentru mult timp insa.

 3. terroare Says:

  Hmmm… arata delicios.
  O sa incerc si eu salata beuf si masline 😉

 4. Anamayana Says:

  Noi o avem pe lista, sotul meu ma bate la cap de cateva luni, iar eu tot gasesc pretexte sa amanam. Deja m-a convins ca este mai rentabil decat sa cumperi painea, in plus o faci cand vrei si, vorba ta, stii exact ce mananci. Suntem la studiul marcilor si raportului pret-calitate. :))

 5. koma Says:

  daca te gandesti ca 1kg de faina integrala de secara este 4ron, niscai semninte de dovleac, susan sau floarea soarelui luate de la plafar sunt si alea destul de scumpe, sa zicem ca drojdia, sarea, apa[eu pun plata deocamdata] sunt neglijabile dar curentul trage si el destul[chit ca mai mult de jumate din timp sta la dospit], castigul imediat nu este vizibil. dar daca te gandesti ca o paine de asta te hraneste cat 2 din magazin, ca n-o sa cheltui pe medicamente si tratamente atat de mult in viitor… e deja rentabila 🙂

 6. Anamayana Says:

  Vad din blogul lui nwradu ca te pricepi si la marci. Pana acum am inteles ca 2 palete sunt importante…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.