lumea de dincolo (de ecran)

Urban legends – Il capo

februarie 13th, 2010 by koma

In vremuri nu foarte indepartate, cartierul avea deja legendele lui. Si daca la momentul producerii lor, evenimentele acelea iti creau cel mult o grimasa dezaprobatoare in coltul gurii, azi se bucura de o aura incetosata a misterului dospit prin adaugarea in frumosul stil autohton al diverselor condimente si picanterii.

Asa este si legenda „capului”. Capul era unul din eroii locali, devenit celebru pentru stilul lui de anihilare al adversarului in lupta: o lovitura, sau mai multe, dupa caz, cu capul, in general in zona fetei. Legenda spune ca era atat de periculos incat orice „lupta dreapta” il facea invincibil, asa incat trebuiau gasite alternative cu sanse reale de succes. Una dintre aceste incercari, s-a petrecut si pe santierul din apropiere, pe atunci locul preferat al desfasurarilor de forte intre bandele rivale. Un pui mic de drac, cu o caramida in mana, pandea momentul potrivit unei aruncari castigatoare de la unul din etajele masivului cenusiu. „Capul” a fost surprins, in cele din urma, din plin. Efectul insa, daca e sa ne luam dupa poveste, a fost nul, ba chiar a sporit si mai mult teama adversarilor. Caramida s-a spart in capul „Capului” si de atunci nimeni nu si-a mai incercat norocul. Poate pentru ca le era frica… sau poate pentru ca la scurt timp a murit.

***

Surprins pe bicicleta intr-o intersectie fara sa se asigure, pentru ca la vremea aceea sa te asiguri era un act de lasitate[trafic redus, masini putine], „capul” si-a petrecut ultimele momente ale vietii zburand prin aer si aterizand, ati ghicit bine, in cap. Medicii au concluzionat, uimiti: ar fi avut o sansa daca si-ar fi spart capul la impact…

Posted in Blogfather, Psycho | 8 Comments »

Sony Vaio, gratis

februarie 10th, 2010 by koma

Pentru ca imi vine greu sa refuz un laptop de ultima generatie imi dau si eu cu parerea despre ideea de ExtraGarantie de Retur de la eMAG cu care vor sa intre tare pe piata.

Marturisesc aici ca nu pot sa schitez acel gest teatral corespunzator expresiei „WOW”. Am intalnit in Statele Unite, acum 15 ani acest concept, care, la vremea aceea, pe cand cuvantul „wow” nici nu se scria asa, m-a facut sa am rezerve despre ideea de profit a americanilor. In timp am reusit sa inteleg mecanismele care stau in spatele acestei gandiri, iar succesul firmelor care aveau motive sa adopte acest concept mi-a confirmat-o inca o data.

Vreau sa felicit echipa eMag pentru optimismul in nivelul educatiei si moralitatii cetatenilor patriei, pentru ca aceste calitati ii pot face pe acestia, sau nu, sa schimbe mereu electronicele din casa doar de dragul nevoii de a avea mereu lucruri noi si stralucitoare, pe gratis. Dar cum o veste buna nu vine niciodata singura, sunt sigur ca si in acest caz exista multe alte motive pentru care s-a ales tocmai aceasta metoda de marketing.

Anul trecut am achizitionat de la eMag un laptop care merge struna, fapt care ma incurajeaza sa cred/sper ca nici eu nu voi fi dezamagit.

Cu acest articol particip la concursul Un Sony Vaio pentru cel ce duce vestea buna! Numarul meu norocos este 336785

Posted in News, Tech | 6 Comments »

Despre imobiliare pe timp de criza

februarie 3rd, 2010 by koma

Criza. Ger. Constructorii stau. Cumparatorii asteapta… In general cam toti stau si binocleaza, ca broasca in teva pustii. Dar hai sa facem un mic efort si sa studiem piata imobiliara la ora actuala, in urbea noastra.

Avem asa: in cartierul Luceafarul, cea mai ieftina garsoniera, scoasa si ea la promotie, cu cei 45mp construiti, ajunge la 35.000 eur. O fi mult… o fi putin? Amenajarile te duc cu mintea la un hotel de 5 stele, dar ca la hotel, ai o camera cu diferenta ca intr-un colt se inghesuie o bucatarie.Vestea buna: parcarea supraterana e gratuita.

In cartierul Iosia, sunt 2 blocuri facute de aceeasi firma, dar pentru 2 beneficiari diferiti. Diferentele nu sunt majore, eu unul le-am luat ca egale in standardul de calitate. In blocul turn avem o garsoniera la etajul 11, la pretul de 35.900Eur, iar in blocul terasat o garsoniera la etajul 7 de 46.8mp la 36.000Eur. Aici parcarile subterane te costa 10.000Eur/loc iar supraterane 5000Eur/loc.

La polul opus, pentru doar 28.000Eur, poti sa te inghesui in 2 camere minuscule construite intr-o mansarda pe o suprafata de 37mp.

Cam atat cu imobiliarele pe timp de criza. Revin, daca o sa fie cazul.

Posted in Alien, News | 3 Comments »