lumea de dincolo (de ecran)

Majorarea salariilor – o problema mor[t]ala

octombrie 10th, 2008 by koma

N-am crezut niciodata ca portofelul rotunjit la 1200ron al unui profesor debutant ar putea sa semene in cea mai tinere dintre democratiile europene cu misterioasa cutie a pandorei. Dar se intampla, sub ochii nostri.

Deci domnilor parlamentari, saraci si cinstiti de vi se rup hainele 2nd hand pe la coate, e imoral ca un om de rand sa-si permita macar sa viseze un salar la minimul decentei, intre 1500 si 2500 de ron, dar e moral ca 100.000 de baieti destepti, pozitionati prin secretariatele de stat, agentii guvernamentale sau alte robinete deschise sa primeasca in medie 10.000 de euro?

Avand in vedere ca ambele turme, fraierii si smecherii, sug de la aceeasi vacutza debusolata si inconstienta, solutia morala se impune de la sine, fara stres pentru bovina abuzata, mai sus amintita. Se ia de la nesimtiti si se da la oropsiti. Nu cred ca multimea, care pana la urma sponsorizeaza acest circ frenetic, va avea ceva impotriva. Un calcul simplist de tot, fara pretentii finantiste avansate, arata ca micsorarea la jumatate a salariilor obraznice ar permite cresterea cu 50% a tuturor bugetarilor situati sub salarul mediu pe economie. Dar hai sa nu ne erijam in specialisti peste noapte ci sa ilustram grafic modalitatea prin care acealasi sac ar putea fi impartit:

In figura de mai sus, valoarea maxima se va ajusta in functie de economia reala, in asa fel incat situatiile obraznice „morale” sa permita salariile minimei decente, considerate astazi „imorale”.

Posted in Alien, Blogfather, Poze | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.